Robin Nijhuis wint schoolschaaktoernooi

24 oktober 2009
Robin Nijhuis wint schoolschaaktoernooi

PAPENDRECHT - Het jaarlijkse schoolschaaktoernooi in Papendrecht is in de hoogste groep gewonnen door Robin Nijhuis van De Knotwilg (Moerbeihof). Andere groepswinnaars waren Lennard van Hal, Sjoerd Smink en Daniël Papai.
De 36 jongens en meisjes zorgden in de zaal van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam voor een prachtige mengeling van spelvreugde en ernst. Vooral de jongsten deden er alles aan om maar een stuk van de tegenstander te kunnen slaan. Een pion slaan is toch mooi? Dat daarna jouw Dame wordt geslagen, ach...

De vier arbiters sloegen de verrichtingen op de 64 velden met belangstelling gade. Ze constateerden ook dat er goede schaaktalenten onder de deelnemers waren. Toch was de organisatie bij de start even met stomheid geslagen, want toen wedstrijdleider Hans van de Beukel na uitleg van de spelregels informeerde of er nog onduidelijkheden waren, zei een jongeman prompt: "Ja, mijn wrat is open. Wat moet ik nou doen?"

Alle negen ronden werden volgens het strakke tijdschema afgewerkt. Dat was mede te danken aan de voorbereidingen van jeugdcoördinator Wim de Koning, die wegens omstandigheden op het laatste moment was verhinderd.
Aan het eind van het toernooi werden de deelnemers uitgenodigd om op zaterdagmiddag 21 november een simultaanpartij te spelen tegen niemand minder dan Sinterklaas. "Kan die schaken dan?", vroeg een meisje ongelovig. Dat zal moeten blijken.

Voor meer foto's, zie www.tomsschaakboeken.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.