Kinderstraatspeeldag 2009

10 juni 2009
Kinderstraatspeeldag 2009

PAPENDRECHT - Op woensdag 10 juni 2009 was er een mega kinderstraatspeeldag in de Breitnerstraat. Alle kinderen in en om de wijk waren welkom. Er was iets te drinken en te snoepen, een springkussen, een zweefmolentje en men kon meedoen met een skelterrace. En alles was gratis! Ook ondanks het regenachtige weer was de opkomst nog groot met zo'n 600 kinderen.

Landelijke Buitenspeeldag
Deze mega kinderstraatspeeldag is georganiseerd in het kader van de Landelijke Buitenspeeldag: een initiatief om kinderen in Nederland te stimuleren om meer buiten te spelen en te sporten. Daarbij worden gemeenten, ouders, belangenorganisaties en het verenigingsleven gestimuleerd om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in hun buurt. Veilig Verkeer Nederland versterkt het initiatief door op dezelfde dag de Nationale Straatspeeldag te organiseren waarbij straten en pleinen worden afgezet, zodat er veilig kan worden gespeeld.
De Landelijke Buitenspeeldag is een initiatief van tv-zender Nickelodeon en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in samenwerking met Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Speelfonds Jantje Beton, het netwerk Child Friendly Cities en Veilig Verkeer Nederland. Op woensdagmiddag 10 juni 2009, ging tijdens de Landelijke Buitenspeeldag, Nickelodeon letterlijk ‘op zwart’. Zowel op tv als op de website was niets te zien.

Organisatie
De organisatie van de mega kinderstaatspeeldag in de Breitnerstraat was in handen van een straatspeeldagcommissie. Twee commissieleden, Chantal de Koning en Sjaak Troost, waren ongeveer een half jaar bezig zijn om deze middag voor de kinderen tot een succes te maken. Zij hebben zelf gezocht naar sponsors. Dat is goed gelukt waardoor de kinderstraatspeeldag in de Breitnerstraat het karakter had van een minikermis!

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.