Nationale brandpreventieweken van 1 t/m 20 oktober

01 oktober 2009 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Van 1 tot 20 oktober is het weer tijd voor de Nationale Brandpreventieweken, die dit jaar in het teken staat van de Nationale Ontruimingsoefening. Ter gelegenheid hiervan nodigde de Brandweer kinderopvang en scholen in Papendrecht uit om in die weken hun ontruimingsplan te oefenen.

Inmiddels heeft kinderopvang ‘WASKO’ enthousiast gereageerd en worden er ontruimingsoefeningen georganiseerd voor de kinderdagverblijven Kinderkasteel, Benjamin, De Basisbende, Frank en Vrij, Mensenkinderen en BSO de Wielen. Ook het Willem de Zwijger College en de basisscholen de Anne Frankschool en de Beatrixschool hebben aan deze oproep gehoor gegeven.

De organisaties die tijdens de brandpreventieweken hun ontruiming oefenen, maken kans op een ludiek personeelsuitje! Op www.ontruimenmoetjeoefenen.nl lees je meer over deze actie.

Ontruimingsplan
Organisaties dienen minimaal 1 maal per jaar een ontruiming te oefenen. Bedrijven en instellingen (ook zonder gebruiksvergunningen) zijn zelf verantwoordelijk voor de brandveiligheid van hun organisatie. Een dergelijk ontruimingsplan bevat o.a. informatie over het aantal medewerkers/cliënten, het alarmnummer van de brandweer, het type gebouw, aantal verdiepingen, de plattegrond met daarop de vluchtwegen en de taakverdeling binnen het coördinatieteam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.