PKC plaatst zich voor ereklasse

28 september 2009
PKC plaatst zich voor ereklasse

PAPENDRECHT - Zaterdagmiddag 26 september was een overwinning gevraagd van PKC, om daarmee plaatsing voor de kampioenspoule in de voorjaarscompetitie en ook directe plaatsing voor de nieuwe ereklasse volgend seizoen vroegtijdig veilig te stellen. Na de eenvoudige 13-21 overwinning verleden week bij SKF, maakten maar weinigen zich zorgen dat dit niet zou gaan lukken.

Onder een heerlijk najaarszonnetje kwam de wedstrijd wat stroef op gang, maar na vijf minuten stond er wel 2-0 in het voordeel van de Papendrechters op het scorebord. SKF kwam vervolgens terug tot 3-2 na tien minuten spelen en liet zien zich niet zondermeer naar de slachtbank te willen laten afvoeren. Toch was het PKC dat weer opnieuw afstand wist te nemen en met mooie combinaties naar een 7-3 voorsprong uitliep. Dit bleek achteraf ook het maximale verschil te zijn. Via 8-4 en 9-6 kwam de rust met een stand van 12-9.

In het begin van de tweede helft wist SKF met 12-11 weer aansluiting te krijgen en leek de spanning weer terug. PKC bracht echter het verschil snel weer op 4 (16-12) om in de slotfase weer wat gas terug te nemen. Eindstand 17-15.

Een nuttige, maar niet echt soepele overwinning dus voor de Papendrechters. De eerste doelstelling van dit seizoen is daarmee wel bereikt: plaatsing voor de kampioenspoule en plaatsing voor de nieuwe Ereklasse volgend seizoen.

De komende wedstrijden (volgende week uit bij Dalto en vervolgens thuis tegen Tempo) kunnen zonder zorgen tegemoet gezien worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.