Valse start voor PKC

08 september 2009
Valse start voor PKC

PAPENDRECHT - Na wederom een vertrek van vaste basisspelers, welk gat, buiten de komst van Davor Duronjic en de terugkeer van Mady Tims, niet door spectaculaire aankopen maar door eigen jeugd werd ingevuld, was het vooraf de vraag hoe goed PKC zich op het hoogste niveau zou kunnen handhaven.
De eerste competitiewedstrijd tegen Dalto trok dan ook veel nieuwsgierige toeschouwers naar de Oostpolder, waar het in het zonnetje ondanks de wind toch heerlijk toeven was.

PKC wist zich in de beginfase goed te handhaven tegen een behoorlijk fysiek spelend Dalto. Eigenlijk lag hier al het verschil: onze youngsters kwamen fysiek duidelijk nog tekort. Toch hield PKC goed stand via 1-1, 2-2 tot 3-3. Daarna wist Dalto een klein gaatje van twee doelpunten te slaan om de rust met een verschil van drie in te gaan.

In de tweede helft leek PKC te gaan begeven. Dalto maakte het verschil steeds groter en kwam tot een voorsprong van zes doelpunten. Maar PKC toonde veerkracht.
Langzaam werd het verschil teruggebracht tot weer twee doelpunten, vervolgens één doelpunt en de gelijkmaker had zomaar kunnen vallen. Echter Dalto liet het, mede door de routine die in de ploeg zit, niet zover komen. Het verschil werd steeds weer naar twee doelpunten teruggebracht.
Eindstand: 16-18.

Zeker geen slechte start van de nieuwe formatie, waar Leon Simons nog op de bank bleef. Meewegend dat er nog teveel kansen werden gemist en dat de nieuwe Belg duidelijk nog moet wennen, zijn er voldoende mogelijkheden om voor de bovenste twee plaatsen te gaan. De komende twee wedstrijden zullen daarvoor van doorslaggevend belang zijn.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.