Drechtstreek start met gelijkspel

07 september 2009 door Ad van Herk
Drechtstreek start met gelijkspel

PAPENDRECHT - In de eerste competitiewedstrijd van Drechtstreek waren de verwachtingen hoog gespannen. Na een goede voorbereiding trad men aan tegen Tricht, de ploeg waartegen vorig seizoen twee keer werd gelijk gespeeld. Na vier minuten spelen nam Drechtstreek al een voorsprong door een doelpunt van Peter van de Merwe op aangeven van Maarten Vink. Een mooie volley van diezelfde Van de Merwe, deze keer op aangeven van Wesley Kiel, bracht tien minuten later ook de 2-0 op het bord.

Het betere veldspel was in deze fase duidelijk voor Drechtstreek maar toch wist Tricht de stand in de 28ste minuut terug te brengen tot 2-1 doordat een niet goed weggewerkte corner van Tricht hard werd ingeschoten door Benny Mulder. Net voor de rust maakte Maarten Vink een fraaie goal en het had 3-1 kunnen worden als scheidsrechter Celi het in de ogen van Drechtstreek zuivere doelpunt niet had afgekeurd op aanwijzing van de Trichtse grensrechter Marco Stam. Zo werd de rust bereikt met een 2-1 stand.

In de tweede helft kwam Tricht sterker uit de kleedkamer terug. Via enkele goede wissels wist de formatie van Hanky Leatemia de druk op eigen helft te verminderen en enkele harde schoten op het doel van Tricht werden door doelman Robert van Ooijen goed over en naast getikt. Een kwartier voor het eind liet Drechtstreek zich provoceren door tegenstander en grensrechter waardoor er onrust in de ploeg ontstond. Die onrust leidde tot geïrriteerd gedrag en daar maakte Wesley van Maurik knap gebruik van door de gelijkmaker in te tikken: 2-2. Toen Ramon van Soelen in de 90ste minuut ook nog de 2-3 scoorde, leek Drechtstreek met lege handen te staan, maar in de laatste minuut van de verlenging  wist Erwin van der Heiden op slimme wijze toch nog de gelijkmaker in te koppen. Drechtstreek kwam hiermee met de schrik vrij en haalde op het nippertje een punt binnen.

Zaterdag speelt Drechtstreek in Zwijndrecht tegen Groote Lindt.   

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.