Drie aanhoudingen na achtervolging

01 september 2009 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Politie onderzoekt verband tussen aangehouden verdachten en inbraak telefoonwinkel en zoekt getuigen.

In de nacht van maandag op dinsdag 1 september heeft de politie drie mannen van 20, 21 en 22 jaar uit respectievelijk Den Haag, Rekken en Rotterdam aangehouden. Er bestaat mogelijk een verband tussen deze verdachten en een forse inbraak in een telefoonwinkel.

Om 02.20 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale een melding binnen dat er was ingebroken bij een telefoonwinkel aan de Meent. Een getuige zag dat drie verdachten wegreden in een donkere auto met een platte achterkant. Surveillerende agenten zetten direct daarop een onderzoek in naar het voertuig en op diverse locaties in Papendrecht werden wegen afgezet. Ook de N3 en de A15 werden in de gaten gehouden. Rond 02.50 zagen de agenten op de N3 een auto rijden met daarin drie inzittenden.

Zij vermoedden dat dit de verdachten waren van de diefstal uit de telefoonwinkel.  De auto reed met hoge snelheid via de A15 richting Alblasserdam en vervolgde zijn weg via de Edisonweg terug richting Papendrecht. Agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar deze werd genegeerd waarbij de auto met hoge snelheid verder reed. Op de rotonde van de Burgemeester Keijzerweg met de Veerweg raakte de politieauto het voertuig van de verdachten. Dit had niet het gewenste effect waarna de achtervolging werd voortgezet. Op de rotonde Veerweg/Rembrandtlaan werd een onopvallend politievoertuig gestationeerd. De verdachten reden over het trottoir en een aantal betonblokken verder en verloren daarbij diverse onderdelen van hun voertuig. De achtervolging werd met gematigde snelheid voortgezet.

Bij de kruising richting de Vondellaan wilden de agenten het voertuig van de verdachten opnieuw klemrijden waarbij het politievoertuig overhelde en op zijn kop terecht kwam.

De auto van de verdachten kwam tot stilstand in de berm. Een ander politievoertuig naderde de verdachten van de andere kant. Toen de verdachten uit de auto stapten raakten de agenten met hun voertuig het portier van de bijrijder. Eén van de agenten, uit het op zijn kop liggende dienstvoertuig, kon één van de uit de auto weggerende verdachten direct achter een heg aanhouden.

Collega-agenten zetten de achtervolging te voet en met een politiemotor voort en konden de andere twee verdachten eveneens in het Vondelpark aan de Veerweg aanhouden. In de omgeving van het van diefstal afkomstige voertuig, werd een vuurwapen aangetroffen. De politie heeft hiernaar een onderzoek ingesteld evenals naar de achtergrond van de verdachten en de diefstal uit de telefoonwinkel.

In en rondom de telefoonwinkel en het Vondelpark worden sporen onderzocht en getuigen gehoord. Ook worden flyers met een getuigenoproep op en rondom de Meentpassage uitgedeeld.

Getuigenoproep
Mensen die iets hebben gezien of andere informatie hebben van de diefstal en de daaropvolgende achtervolging, kunnen contact opnemen met de recherche in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844(lokaal tarief). Anoniem melden kan ook op telefoonnummer 0800-7000.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.