Laatste concert in muziektent verregend en toch leuk

31 augustus 2009 door Ad van Herk
Laatste concert in muziektent verregend en toch leuk

PAPENDRECHT - De eerste twee zomeravondconcerten in de muziektent, jaarlijks georganiseerd door Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, eigenaar van de 60-jarige muziektent, deden hun naam eer aan met prachtig zomerweer. Helaas was dit bij het laatste concert van afgelopen vrijdagavond niet het geval.

De koek-en-zopietent van waaruit drankjes worden verkocht moest bij de opbouw al met stormbanden extra worden vastgezet en ’s avonds door het publiek worden gebruikt om te schuilen voor de regen, die met bakken uit de hemel viel.

Onverstoorbaar en met veel enthousiasme werd er in de muziektent gemusiceerd door Hermanos, de broers Verhagen, voor de gelegenheid omgedoopt tot XXL met gastzangers en een zangeres, afgewisseld met het pittige slagwerk van Peter Bansberg en tot besluit een optreden van Street Spirit. Luisterliedjes en swingende nummers wisselden elkaar in hoog tempo af. Het bestuur van Dorpsbehoud, dat tot drie keer toe de stoelen droogmaakte, gaf het daarna op.

De ongeveer tweehonderd bezoekers genoten van de optredens. De regen en later het onweer hadden geen enkele invloed op de sfeer die gezellig en ontspannen was. “Korties bij dichies” in de koek-enzopietent, waarop de regen kletterend neerviel, had iedere bezoeker het buitengewoon naar z’n zin. In de stromende regen moesten de vrijwilligers aan het eind van de avond alle benodigdheden weer opruimen tot volgend jaar, wanneer er opnieuw zomeravondconcerten zullen worden gehouden.

Want het mag bekend zijn: Dorpsbehoud geeft nooit op.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.