Excelsior Marathon neemt in kracht toe

23 augustus 2009 door Ellen Verdoorn

PAPENDRECHT - Met het draaiboek in de hand zien de leden van Excelsior de Marathondag  op 9 oktober nu snel op zich afkomen. Onder leiding van een aantal dirigenten zal het orkest dan een 24 uurs-marathon volblazen en daarmee de kassen van de Stichting On Wheels, het Duchenne Parent Project en die van de eigen vereniging vullen.

Op de avond van 9 oktober geeft burgemeester Kees de Bruin de aftrap voor dit unieke evenement. Voor de Excelsior-leden betekent het overigens heel wat meer dan ‘alleen een nachtje blazen’. Een evenement als dit vereist een aanpak die veel lijkt op voorbereiding op een veldslag. Het draaiboek voor de Marathon telt ruim dertig pagina’s en elk onderdeel moet strak gecontroleerd worden. Op de dag zelf kunnen de bezoekers van groot tot klein zich vermaken met een aantal attracties en optredens op het buitenterrein van het verenigingsgebouw aan de Rembrandtlaan 206. “Ook dat moet goed georganiseerd worden want we willen dat de bezoekers en vooral de kinderen het naar hun zin hebben terwijl het orkest de 24 uur vol maakt.”

De Papendrechtse middenstand en ondernemers worden benaderd via een brief waarin de doelstelling en de opzet van de Marathon uitgelegd wordt. En natuurlijk het vriendelijke verzoek om aan het prachtige initiatief bij te dragen in de vorm van een geldelijke ondersteuning. “Er komt best wel wat voor kijken,” legt vice voorzitter Jos Vermaas uit. “Met het sturen van de brief zijn we er nog niet. Al die ondernemers gaan we daarna bellen om nog eens goed uit te leggen wat de bedoeling is.” Dat doel is duidelijk; geld inzamelen. Maar niet alleen om de nood van de muziekvereniging te lenigen. “We hebben gezocht naar een goed doel waar we onze actie aan konden koppelen,” aldus Vermaas. “We meenden dat wanneer we toch die inspanning al deden, we daar anderen best van mee mochten laten genieten.” Op die manier is Excelsior uitgekomen bij de Stichting On Wheels en het Duchenne Parent Project. De twee stichtingen richten zich op het bieden van ontspanning voor patiënten en steun aan het wetenschappelijk onderzoek naar deze afschuwelijke ziekte. “We verwachten grote belangstelling van het publiek,” zegt voorzitter Wim Versteeg. “We hopen dat iedereen dan ook nog wat wisselgeld in de zak heeft. De spaarpotten staan er klaar voor.”

Meer informatie over Excelsior is te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl en te allen tijde op te vragen via info@excelsiorpapendrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.