Echtpaar Lock-Koppelaar 60 jaar getrouwd

06 augustus 2009
Echtpaar Lock-Koppelaar 60 jaar getrouwd

PAPENDRECHT - Op donderdag 6 augustus was het echtpaar Lock-Koppelaar aan de Rembrandtlaan 60 jaar getrouwd. Burgemeester De Bruin feliciteerde het echtpaar namens de gemeente Papendrecht.

Corrie en Teun Lock zijn beiden geboren in Giessendam. Hier hebben ze alleen de lagere school gevolgd: voor doorleren was absoluut geen geld. Dus als je van school kwam, moest je maar een dienstje zoeken. Voor de jongens was dit net zo. Zij moesten ook gelijk bij een baas gaan werken, of, zoals bij Teun het geval was, gaan varen als schippersknecht. Het was allemaal net na de oorlog, dus veel vertier of verenigingsleven was er niet.

Op zaterdagavond liep men meestal op straat: daar ontstonden de meeste verkeringen. Zo gebeurde dat ook bij Corrie en Teun: men liep de hele avond een beetje heen en weer, en deed zo je vriendje of je vriendinnetje op.
In die tijd gingen veel mannen en jongens voor hun werk de hele week van huis voor bijvoorbeeld baggerwerk, zo ook Teun. Zodoende zorgden de mannen voor de kost en de vrouwen voor de kinderen. Het echtpaar heeft vier kinderen en vijf kleinkinderen.
In het eerste jaar van hun huwelijk woonden ze op een ark op het water. Dat water heeft voor het echtpaar altijd een grote aantrekkingskracht gehad.

Corrie vertelt enthousiast:"In het eerste jaar van ons huwelijk woonden we op een ark, een mooie plaats om te wonen, op het water. Dat water heeft voor ons altijd een grote aantrekkingskracht gehad. In 1958 zijn wij in Papendrecht komen wonen.
Mijn man heeft na die baggerperiode, bij Visser en Smit in Papendrecht gewerkt. Eerst bij de heistelling aan de wal, later op een heibok op het water. Hier heeft hij altijd met plezier op gewerkt.
Toen hij niet meer in het arbeidsproces zat, zijn we een tijdje vrijwilligerswerk gaan doen in het natuurvriendenhuis in Dordrecht, aan het Wantij, dus weer aan het water. Hier moesten mensen worden overgevaren om op het eiland te komen logeren of kamperen. Een mooie tijd voor ons allebei. Intussen werkte ikzelf als bejaardenhelpster ook in Papendrecht."

Als hobby zingt Corrie graag. Ze is met een kleine onderbreking van een paar jaar, toen de kinderen klein waren, altijd lid geweest van een zangvereniging. Teun is al vele jaren lid van de PDV, de damclub in Papendrecht. Ook lezen ze allebei graag.
Hun grootste hobby is fietsen. Ieder jaar leggen ze wel een paarduizend kilometer af.
Corrie:"We hebben alle hoeken van Nederland wel een paar keer gezien, maar waar fietsen we het liefst? Langs het water natuurlijk! De Alblasserwaard, Krimpenerwaard, het Groene Hart, maar ook Noord-Holland, Friesland en de kop van Overijssel hebben onze voorkeur."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.