Jessica Stolk en Jelle Plomp bewijzen zich op de The 12th British International Open 2009

13 juli 2009 door Ad van Herk
Jessica Stolk en Jelle Plomp bewijzen zich op de The 12th  British International Open 2009

PAPENDRECHT - Twee Taekwondoka’s van de Papendrechtse Taekwondo Club, hebben afgelopen zondag 12 juli deelgenomen aan de 12e British International Open 2009 in het K2 Leisure Centere in Crawley onder de rook van Londen Engeland. Met 450 deelnemers uit 9 verschillende Europese landen, een van de grote toornooien in Engeland
Jelle Plomp kwam uit de categorieën, Jongens Cadets A en B klasse  - 40 kg en Jessica Stolk in dames Junior A en B Klasse – 55 kg. Jelle Plomp mocht ochtends starten in de B klasse, zijn eerste tegenstander was een deelnemer uit Malta deze partij wist hij te winnen met 12 – 8, de volgende wedstrijd was een zeer spannende wedstrijd tegen een deelnemer uit Engeland die tot het einde gelijk opging, maar uiteindelijk door een hoofdtreffer beslist werd in het voordeel van de Papendrechtse Taekwondoka. De volgende partij was voor Jelle Plomp in de A Klasse, daar Jelle Plomp in Nederland zijn wedstrijden speelt in de B klasse zou dit op voorhand een zware partij worden. In het eerste deel van de wedstrijd had de Papendrechter het zeer zwaar tegen zijn Engelse tegenstander. Tegen het einde van de wedstrijd was de Papendrechter zijn tegenstander inmiddels tot op een punt genaderd echter was de tijd te kort om de verloren eerste helft in te halen. Uiteindelijk heeft Jelle Plomp de wedstrijd verloren met 6-5.
Aansluitend moest Jelle Plomp zijn finale partij spelen in de B klasse tegen een Portugese tegenstander. Deze partij wist de Portugese tegenstander in zijn voor deel te beslissen door tot twee maal toe een voltreffer te plaatsen op het hoofd van de Papendrechter waardoor deze de wedstrijd in het voordeel van de deelnemer uit Portugal werd beslist. Gezien het hoge niveau is de behaalde tweede plaats een goede prestatie van de Papendrechter.

In de middag was het de beurt aan Jessica Stolk, de Hendrik Ido Ambachtse Taekwondoka moest gelijk in de A klasse haar eerste wedstrijd spelen tegen een deelnemer uit Engeland welke zij zeer knap met 10-9 wist te winnen. Ook Jessica Stolk speelt normaal in Nederland in de B klasse. De tegenstander van de volgende wedstrijd in de B klasse kwam niet opdagen zodat zij deze wedstrijd ook gewonnen heeft. Door deze resultaten wist Jessica Stolk zowel in de A als B Klasse de finale te bereiken. De finale partij in de A klasse tegen een Engelse was een zeer zware partij waarbij de tegenstander keer op keer de druk opvoerde waarbij de Taekowondoka uit Hendrik Ido Ambacht kranig stand hield maar uiteindelijk haar meerdere moest erkennen en haar finale partij verloor en een tweede plaats behaalde. Haar finale partij in de B klasse was een zeer spannende wedstrijd tegen een tegenstander uit Portugal welke van begin tot eind gelijk opging, wat resulteerde in een golden point, welke Jessica Stolk zeer knap wist te verzilveren en de eerste plaats behaalde. Een uitmuntende prestatie van Jessica Stolk.
De A klasse is overigens het hoogst haalbare niveau bij de taekwondo sport. Uiteindelijk behaalde Jelle Plomp een zilver medaille en Jessica Stolk een gouden en een zilver medaille. Een zeer knappe prestatie van de twee Taekwondoka’s.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.