Papendrecht onderzoekt uittreden Drechtwerk

12 juni 2009

PAPENDRECHT - Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden die Papendrecht heeft om te stoppen met de gemeenschappelijke regeling Drechtwerk. Met nipte meerderheid werd donderdag een motie aangenomen waarin wethouder André Vogel opdracht krijgt om dit te onderzoeken. VVD, PAB, ChristenUnie en GroenLinks zijn het zat dat de bestuurlijke wanorde binnen Drechtwerk maar blijft voortduren. Telkens wordt er beterschap beloofd, maar evenzovele keren gaat het weer fout. Wethouder Vogel verklaarde tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag nog dat hij het idee heeft dat de zaken nu goed gaan. Maar dat was niet genoeg.

Er gaat nu dus een onderzoek komen naar de maatschappelijke en financiële consequenties van het uittreden uit de gemeenschappelijke regeling Drechtwerk. "Dit onderzoek moet je niet willen", probeerde Vogel nog. "Dit geeft een verkeerd signaal. Het is de zoveelste dreun voor Drechtwerk." De indiener van de motie, Richard Korteland van de VVD, was het hiermee niet eens. "De sociale doelstelling van Drechtwerk moet overeind blijven. Laat dat helder zijn. Het gaat ons om de dure regeling." Cees Florusse (GroenLinks) vulde aan: "Dit onderzoek zou juist een signaalfunctie kunnen zijn naar het management van Drechtwerk."

De PvdA en het CDA vonden dat er een verkeerd signaal afgegeven wordt met een dergelijk onderzoek, maar de indieners waren niet te vermurwen. Met frisse tegenzin zal wethouder Vogel de mogelijkheden om uit te treden in kaart moeten brengen. Het zal Papendrecht een besparing opleveren van vele tonnen, misschien zelfs wel enkele miljoenen euro's. Het meest onduidelijk op dit moment is nog de vraag of Papendrecht haar sociale doelstelling (mindervaliden aan een baan helpen) kan nakomen zonder Drechtwerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.