Watergang Vijzellaan flink aangepakt

04 juli 2009

PAPENDRECHT - Al geruime tijd klaagden omwonenden aan de Torenmolen/Lage Molen dat de waterdoorstroming aan het begin van de Vijzellaan (nabij het Molenpad) minimaal is. Vooral bij warm weer staat de sloot dan binnen de kortste keren vol met algen en andere planten, wat een onaangename geur veroorzaakt.

Deze week werd de weg en 2 kanten van de sloot afgesloten en de duiker opgegraven. Er waren twee balken over de "sloot" heengelegd, waar fietsers eventueel overheen konden. Er daar werd vooral gebruik van gemaakt door scholieren die vanaf het Molenpad (het fietspad langs de A15) naar De Lage Waard wilden. Veel scholieren kozen echter liever een sluiproute door het Park Noordhoekse Wiel.

Overigens is met een grotere duiker het euvel niet geheel opgelost. De oplossing hiervoor is al jaren geleden aangedragen door het Waterschap: de inlaat-en uitlaat herstellen aan de rivier De Noord. Bijna al de singels in Papendrecht zullen dan minder snel dichtslibben. Dit scheelt de gemeente Papendrecht duizenden euro’s aan het inhuren van externe bedrijven om de singels van groen te ontdoen.

Vijzellaan Papendrecht

Foto: De balken over de "sloot" zijn hier goed zichtbaar. Het lijkt wel de Ardennen!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.