ProServe bouwt regionaal datacenter in Alblasserdam

02 juli 2009

PAPENDRECHT - De zakelijke internet provider ProServe uit Papendrecht start dit najaar met de bouw van een eigen datacenter. De locatie van dataplace - zoals het nieuwe datacenter zal worden genoemd – is vlakbij het kantoor van ProServe. Het datacenter wordt gebouwd in Alblasserdam nabij de belangrijke uitvalswegen. Deze locatie maakt het voor klanten in de regio Drechtsteden, Rotterdam en Breda mogelijk om binnenkort gebruik te maken van een hypermodern datacenter. Het datacenter zal flexibel worden opgebouwd en kent een uiteindelijke capaciteit van 800 19” racks (32.000 servers). Met een irisscan en/of vingerafdruk voldoet het datacenter aan de modernste toegangscontroles. Het datacenter wordt redundant – via 2 verschillende glasvezelpaden en leveranciers – ontsloten met het netwerk in Amsterdam. De verwachting is dat het nieuwe datacenter rond de zomer van 2010 operationeel zal zijn.

 Grote vraag
“We merken dat er in de regio Drechtsteden, Rotterdam en Breda een sterke behoefte is aan een datacenter”, stelt Gerben van der Veen, Managing Director van ProServe. “Steeds vaker kloppen lokale bedrijven en overheden bij ons aan voor diensten op locatie. Ze willen niet steeds helemaal naar Amsterdam rijden om daar hun servers te beheren.” Het datacenter zal een neutrale uitstraling krijgen en klanten kunnen veilig en comfortabel de servers van hun bedrijfskritische applicaties plaatsen. Dit najaar wordt gestart met de bouw. ProServe zal daarbij regelmatig lokale bedrijven en overheden uitnodigen om samen de ontwikkeling van het nieuwe datacenter te volgen. “Oplettende kijkers kunnen dan zien dat wij fors inzetten op het aspect energie”, vervolgt Van der Veen. “Met uitgekiende technieken houden wij ons datacenter grotendeels met buitenlucht op de juiste temperatuur. Zo realiseren wij een uiterst milieuvriendelijke omgeving en daar zijn wij ook trots op!”

Maatwerk
Binnen het nieuwe datacenter is in de totale omvang plaats voor 800 19” racks (32.000 servers). “Wij kunnen het datacenter flexibel inrichten en aanpassen op de wensen van iedere klant. Overigens merken wij daarbij dat klanten steeds meer kiezen voor het volledig outsourcen van hun webhosting. Onze Managed Services zijn interessant omdat bedrijven en overheden zich volledig kunnen blijven richten op hun kernactiviteiten”, aldus Van der Veen. Het nieuwe datacenter ondersteunt deze trend door uitstekende condities te bieden. Zo wordt de toegangscontrole niet alleen met traditionele authenticatie uitgerust maar ook met irisscan en/of vingerafdruk. Het datacenter wordt volgens Amsterdamse maatstaven gebouwd zoals volledige redundantie, voldoende koelvermogen, gasblussing en uitgebreide toegangscontrole. Het datacenter wordt redundant – via 2 verschillende glasvezelpaden en leveranciers – ontsloten met het netwerk in Amsterdam. Ook de stroom- en koelinstallatie worden redundant uitgevoerd. “Zo garanderen wij een maximale snelheid en uptime voor onze klanten. Een niet onbelangrijk aspect in een wereld waarin internet continu beschikbaar moet zijn”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.