Nieuw christelijk jongerencentrum in de steigers

01 juli 2009
Nieuw christelijk jongerencentrum in de steigers

PAPENDRECHT - Er wordt flink geklust in het gebouw van de voormalige Koffiebar De Schor aan het Bosch 6:  in september 2009 moet het plaats gaan bieden aan tientallen jongeren in Papendrecht en omgeving.

Er is weinig meer dat herinnert aan de vorige bestemming. De oude bar en een tussenmuur zijn gesloopt en alle plafondblokken en banken zijn verwijderd. Ook zal het jongerencentrum een nieuwe naam krijgen. Hiertoe is een prijsvraag uitgeschreven, waarbij jongeren zelf een naam kunnen aandragen.

Een aantal voormalige medewerkers van De Schor hebben met een aantal jongeren van de JeugdAlpha Papendrecht een nieuw bestuur gevormd en hebben de afgelopen maanden een geheel nieuw plan opgezet om jongeren een thuis te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen.

De JeugdAlpha heeft veel jongeren, maar missen eigenlijk een eigen gebouw en zouden de jongeren graag meer willen bieden naast de Alphacursus. En bij de koffiebar was dat precies andersom, wel een eigen gebouw, maar weinig jongeren.

Bert Rodenburg: ”Het verbouwen is een flinke klus, maar straks hebben we dan ook een ruimte die helemaal voldoet aan de wensen die jongeren tegenwoordig hebben. We zoeken nog wel een aantal sponsors die ons willen helpen met materiaal zoals verf, dubbel glas, steigerhout, tafels en stoelen.“

Jonathan Stuij: ”We gaan de komende weken ook diverse acties houden. Zo houden we op vrijdag 17 juli om 19.30 uur een veiling van spullen die vervangen gaan worden. Denk aan posters, archiefmateriaal, foto’s, glazen, bekers, rode/blauwe/groene liedboekjes, de oude banken of een stukje van de oude bar.”

Jongeren die de komende weken willen helpen met klussen kunnen een mail sturen aan jonathanstuij@hotmail.com of bellen naar 06-45932188.

Op de foto: links Jonathan Stuij, rechts Bert Rodenburg

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.