Boskalis verkrijgt contract van ruim 35 miljoen in Benin

25 juni 2009
Boskalis verkrijgt contract van ruim 35 miljoen in Benin

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft een opdracht verkregen voor bescherming van een strook kustlijn met een lengte van 7 kilometer bij Cotonou in Benin, West-Afrika. Het contract, ter waarde van ruim € 35 miljoen, werd toegekend door het ministerie van huisvesting, milieu en kustbescherming van de Republiek Benin. Het project gaat in de tweede helft van 2009 van start en zal naar verwachting binnen drie jaar worden voltooid.
 
Het project betreft het herstel van een bestaande krib en de aanleg van zeven nieuwe kribben om verdere erosie van de kustlijn te voorkomen. De herstel- en bouwwerkzaamheden zullen uitgevoerd worden met behulp van materieel voor droog grondverzet. Voor de aanleg van de kribben zal 600.000 ton steen uit lokale steengroeven worden gebruikt.
 
De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, snel stijgende energieconsumptie, druk als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit kustbeschermingsproject komt voort uit de groei van de wereldbevolking en veranderingen in het klimaat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.