Nationale korfbaldag druk bezocht

22 juni 2009
Nationale korfbaldag druk bezocht

PAPENDRECHT - De Nationale Korfbaldag zit erop, de prijzen zijn verdeeld. Bij de C-jeugd was Fortuna de eerste winnaar van de dag door een 12-8 overwinning op PKC C1. Dalto B1 won de tweede finale met 9-15 van KCC B1 en DOS'46 was bij de A-jeugd heer en meester door Dalto A1 op een 19-10 nederlaag te trakteren.

De finale bij de senioren leek in eerste instantie niet spannend te worden, maar DeetosSnel vocht zich in de wedstrijd. Ondanks de vele goals die hij moest incasseren, nam Johannis Schot zijn team op sleeptouw en werd hij topscorer met 11 goals. Tegenstander Tim Bakker eindigde op 10. Vanaf de 10-15 ruststand kroop DeetosSnel steeds dichterbij. Bij 22-23 was er echter geen tijd meer om nog langszij te komen in deze spannende finale.

De Nationale Korfbaldag was ook dit jaar een succes. Met 2500 bezoekers over de hele dag en 1600 toeschouwers bij de finale, is de organisatie erg tevreden. Ook de overige activiteiten, zoals het beachkorfbal, een Kangoeroe Klup training en de clinics van het Nederlands team die werden georganiseerd, werden goed bezocht.

Al met al was deze dag dus een mooie afsluiting van een geslaagd seizoen. Volgend seizoen zullen de veldfinales om het Kampioenschap van Nederland opnieuw bij PKC in de Papendrechtse Oostpolder worden georganiseerd. In het jaar 2010 waarin PKC 75 jaar bestaat en diverse grootse evenementen zal organiseren belooft dit één van de hoogtepunten te gaan worden.

foto: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.