Blomberg nodigt Papendrechtse kunstenaars uit anjer- en tulpendromen te verbeelden

22 juni 2009

PAPENDRECHT - Kunstenaars en kunstliefhebbers uit Papendrecht worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de kunstwedstrijd van partnergemeente Blomberg met het thema Anjer- en tulpendromen – Nelken und Tulpenträume. Alle ingediende kunstwerken worden vanaf 5 september tentoongesteld in Blomberg, voor drie winnaars zijn bovendien geldprijzen van 500, 400 en 300 euro beschikbaar.

Blomberg won een prijs met een marketingplan waarin de relatie met Nederland centraal staat. Het plan met de titel Nelke küsst Tulpe - anjer kust tulp – vernieuwt de verbinding tussen anjerstad Blomberg en Nederland. Een verbinding die ontstond in de tijd dat een Nederlands garnizoen gelegerd was in Blomberg. Nog steeds wonen honderden Nederlanders in de Duitse gemeente. 
Blomberg heeft Papendrecht gevraagd mee te werken aan realisering van nieuwe ideeën, zoals culturele evenementen, stadsverfraaiing en stedenbouw met Hollandse inbreng en een Hollandse winkel.

Kunstwedstrijd Anjer- en tulpendromen
Daarnaast is Blomberg bijzonder nieuwsgierig naar de ‘verbeelding’ van kunstenaars en inwoners uit Papendrecht van hun anjer- en tulpendromen over de relatie tussen de gemeenten. Deelnemers kunnen van tot 30 juli kunstwerken indienen.
Schilderijen mogen maximaal 2 x 2 meter van omvang zijn, andere werken maximaal twee meter hoog. Bij indiening van het kunstwerk wordt een beschrijving in ca. 200 woorden van het werk gevraagd, waarbij de relatie met het thema anjer- en tulpendromen wordt beschreven, evenals een foto van 10 x 15 cm (liefst digitaal) van het werk, naam, adres, telefoonnummer en eventueel informatie over uw loopbaan als kunstenaar. Blomberg Marketing zorgt voor transport, op- en afbouw en promotie van het evenem ent en van de kunstwerken. Een deskundige jury beoordeelt de werken en reikt de prijzen uit.
Bloemencorso

Van 22 augustus tot en met 4 oktober 2009 besteedt Blomberg aandacht aan het Hollandse karakter van de stad met onder meer een bloemencorso. Blomberg zal speciale arrangementen aanbieden om Papendrechters bij de activiteiten van het project Nelke küsst Tulpe te betrekken. Op de website www.blomberg-papendrecht.nl en in de lokale media is de komende tijd meer te lezen over het precieze programma in Blomberg in augustus en oktober.  Meer informatie is verkrijgbaar bij gemeente Papendrecht, dhr. Goedegebuur, tel. 078 – 641 89 11.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.