Een Fris Papendrecht

17 juni 2009
Een Fris Papendrecht

PAPENDRECHT - Op woensdag 17 en donderdag 18 juni is de wijk Molenvliet/Wilgendonk aan de beurt voor de grote schoonmaakactie 'Een Fris Papendrecht'. Alles wat bewoners habben aangemeld bij het Meldpunt of tijdens de technische schouw op 2 juni, werd 17 en 18 juni zoveel mogelijk verholpen. De milieupolitie verwijderde vervallen fietsen en winkelwagentjes van de openbare weg. Bewoners konden hun grof vuil eenmalig in een grote container gooien. Deze bevond zich, náást een informatiekraam, in de Wieklaan bij wijkgebouw De Spil (17 juni) en op de parkeerplaats bij winkelcentrum Wilgendonk (18 juni). Het aangeboden afval werd ter plekke gescheiden.

Ook was er een sport-, spel- en muziekmiddag op het Molenveld. Vanaf 13.00 waren alle kinderen uit de buurt welkom. Gratis broodjes knakworst, een springkussen, een reuzenjenga, een kegelbaan voor de kleintjes en de Sport en spelbus staat er met gratis te gebruiken sport- en spelattributen het was er allemaal. De kinderen konden ook nog eens gratis een muziekworkshop van ToBe volgen. 
 
De leerlingen van de Prins Constantijnschool, de Leilinde, de Knotwilg en de Florisschool kregen speciale plastic zakken uitgereikt om in twee weken zoveel mogelijk plastic afval in te zamelen. Alle zakken van deze scholen  weren tijdens deze dagen opgehaald en gewogen. Net voor de zomervakantie (als de andere wijken ook aan de beurt zijn geweest) wordt de school die de meeste kilo’s plastic heeft verzameld, bekend gemaakt. De winnaar wint een kleurrijke pleinplakker voor op het schoolplein. Na de zomervakantie plaatst de gemeente Papendrecht op verschillende plekken speciale afvalbakken voor het inzamelen van plastic verpakkingsafval.

Woensdag 22 april gaf wethouder Maria Zaal-Kwaak op het Marktplein de aftrap voor de jaarlijkse schoonmaakactie ‘Een fris Papendrecht’ onder het motto: ‘Papendrecht kan nog schoner!' Deze schoonmaakactie duurt tot 3 juli 2009. Met vragen of voor meer informatie over de actie ‘Een fris Papendrecht’ kunt u contact opnemen met de gemeente Papendrecht: 

Voor alle leeftijden was er spel en sport

Het springkussen was uiteraard een favoriet van de jeugd

Gratis broodjes knakworst voor alleen aanwezig gingen er wel in

Een leuke muziek cursus van ToBe over drummen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.