ChristenUnie Papendrecht onderzoekt alternatieven voor Drechtwerk

12 juni 2009
ChristenUnie Papendrecht onderzoekt alternatieven voor Drechtwerk

PAPENDRECHT - In vervolg op de aangenomen motie van de VVD tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota 2009 zal de ChristenUnie fractie een alternatief onderzoeken voor de Gemeenschappelijke regeling Drechtwerk. De motie van de VVD breidt de al eerder door de gemeenteraad aangenomen motie van 14 juni 2007 uit met een inventarisatie naar de maatschappelijke en financiële gevolgen van het uittreden uit deze regeling in relatie tot het afwegen van alternatieven.

De ChristenUnie fractie steunde deze motie met een nadrukkelijke stemverklaring dat het hier juist gaat om de medewerkers. "We beseffen terdege dat wethouder Vogel alles uit de kast haalt om vooruitgang te boeken, we respecteren zijn inzet maar het werd hoog tijd dat we ook als gemeenteraad onze verantwoordelijkheid namen. De voortslepende organisatorische problemen bij Drechtwerk gaan de medewerkers niet in de koude kleren zitten", aldus fractievoorzitter Anton Rietveld. Hij pleit voor een uitvoerige analyse. Volgens hem zijn er bespreekbare alternatieven voor de organisatievorm. "We moeten dan wel eerst de feiten kennen, wat is de maatschappelijke impact en hoe zit het contractueel. Dit willen we eerst onderzoeken, daarna zijn pas politieke beslissingen aan de orde. Misschien moeten we een eenmalig financieel offer brengen ten bate van de vrijheid om het beste organisatiemodel te kiezen.

Doelstelling is de medewerkers eindelijk uit de onzekerheid te helpen en het voortbestaan van de sociale werkvoorziening voor lange termijn te waarborgen. Zo ver is het echter nog niet, we zitten nog steeds in de onderzoeksfase. In afwachting van de inventarisatie zal drechtraadlid Wilco Scheurwater vrijdag 12 juni dit onderwerp aan de regionale SGP-ChristenUnie agenda toevoegen om later, als alle feiten bekend zijn én de zorgwekkende situatie onveranderd is, te komen met een initiatief voorstel."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.