Het blijft mistig op de gemeentewerf

12 juni 2009

PAPENDRECHT - De toekomst van de gemeentewerf van Papendrecht blijft ongewis. Donderdag probeerde de ChristenUnie duidelijkheid te krijgen, maar dit lukte maar ten dele. Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota diende de partij een motie in waarin gevraagd wordt om het voortbestaan van de gemeentewerf (inclusief het afvalbrengstation) te garanderen.

Ontwikkelingen
Tot aan de komende gemeenteraadsverkiezingen is dit geen probleem, vertelde wethouder Maria Zaal. Dat is dus tot maart 2010.
"Maar we weten dat er allerlei ontwikkelingen zijn op het gebied van het milieu, en daarom kunnen we niets vastleggen voor de lange termijn." Dot van der Beek reageerde als door een vlieg gestoken. "Ons is niets bekend van toekomstige ontwikkelingen. Wij missen informatie!"

Burgemeester Kees de Bruin schoot wethouder Zaal te hulp: "We moeten niet proberen om over ons graf te regeren."
Intussen werd met grote meerderheid de genoemde motie aangenomen. Daarin staat dat de gemeentewerf in ieder geval tot de komende verkiezingen in maart 2010 behouden blijft in de huidige vorm.

De meerderheid van de raad maakt zich zorgen over de afkalving van de werf. Onlangs werd bekend dat bedrijven hun afval niet meer kunnen brengen op het afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan. Dat komt door de steeds strengere milieu-eisen. Het gewicht van afval dat aangeleverd wordt, mag niet langer geschat worden. Er zou dus een dure weeginstallatie moeten komen. Maar voor die paar vrachtjes bedrijfsafval is het goedkoper om door te verwijzen naar bijvoorbeeld Dordrecht, waar zo'n installatie reeds aanwezig is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.