Vrachtwagenchauffer raakt rijbewijs kwijt na slingeren over snelweg

10 juni 2009

PAPENDRECHT - Een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Apeldoorn is zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen bleek dat hij twee keer zo veel had gedronken als is toegestaan. De man reed  over de A15 in de richting van Gorinchem toen een automobilist achter hem zag dat de vrachtwagen wel erg over de weg slingerde. De man besloot daarop de politie te bellen, die de vrachtwagen bij een tankstation ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam aantrof. Toen uit de ademtest bleek dat de man te diep in het glaasje had gekeken, is zijn rijbewijs ingevorderd en is hij voor verhoor meegenomen naar het bureau. De chauffeur verklaarde dat hij de nacht ervoor 10 tot 15 halve liters bier had gedronken, maar op die dag zelf ‘slechts’ 1 halve liter. Niet de drank maar het besturen van zijn navigatiesysteem zou voor het slingeren hebben gezorgd.

De gemiddelde snelheid waarmee alcohol door de lever wordt afgebroken is ongeveer een glas per anderhalf uur. Bij de beslissing om wel of niet achter het stuur te stappen, moet een bestuurder ook rekening houden met de 'ontnuchtertijd'. Dat 'ontnuchteren' is niet te versnellen: niet door vooraf goed te eten, niet door koffie, niet door te dansen, niet door liters water te drinken, niet door frisse lucht en zelfs niet door over te geven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.