Start campagne Bloemen in Blomberg

09 juni 2009
Start campagne Bloemen in Blomberg

PAPENDRECHT - Op maandag 8 juni zijn de partnergemeenten Blomberg en Papendrecht de campagne ‘Bloemen in Blomberg’ gestart.

Blomberg won een prijs met een marketingplan waarin de relatie met Nederland centraal staat. Van 22 augustus tot en met 4 oktober 2009 besteedt Blomberg (de anjerstad) extra aandacht aan het Hollandse karakter van de stad met onder andere een bloemencorso. Papendrecht werkt en denkt mee aan de realisering van nieuwe ideeën.

Burgemeester De Bruin:"Het plan met de titel Nelke küsst Tulpe - anjer kust tulp – vernieuwt de verbinding tussen anjerstad Blomberg en Nederland. Een verbinding die ontstond in de tijd dat een Nederlands garnizoen gelegerd was in Blomberg, waardoor er nog steeds honderden Nederlanders wonen.

Van 22 augustus tot en met 4 oktober 2009 besteedt Blomberg extra aandacht aan het Hollandse karakter van de stad met onder meer een bloemencorso. Bloemen symboliseren op die manier de verder opbloeiende band tussen Blomberg en Papendrecht en tussen Duitsland en Nederland.

Daarnaast heeft Blomberg Papendrecht gevraagd mee te denken over en mee te werken aan realisering van nieuwe ideeën. Dat doen we van harte. Inmiddels zijn er al verschillende contacten geweest en inspirerende ideeën geopperd. Bijvoorbeeld over culturele evenementen, stadsverfraaiing en stedenbouw met Hollandse inbreng en een Hollandse winkel."

Vanuit Blomberg worden arrangementen aangeboden om Papendrechters bij de activiteiten van het project Nelke küsst Tulpe te betrekken.

Wie de ingang van het gemeentehuis binnengaat kan het bijna niet ontgaan: er hangt een enorm spandoek met de aankondiging van de campagne (zie foto). En elders in de gemeente vestigen 22 posters de aandacht op deze actie.

Er is voor deze campagne ook een website gebouwd: zie www.papendrecht-blomberg.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.