Korenconcert in muziektent groot succes

08 juni 2009

PAPENDRECHT - Het eerste zomeravondconcert van 2009 in de muziektent mag met recht een succes worden genoemd. De vier koren, uitgenodigd door Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, die de concerten organiseert, hadden er zin in. Schipperskoor De Pontonniers zette de toon met het eigen Pontonnierslied, diverse zeemansliedjes om te eindigen met Zeeroverslied, waarbij het vrolijke aiaijippiejippiejee   ondersteund werd door enthousiast handgeklap en meezingen door de bezoekers. Brandweermannenkoor Zuid-Holland-Zuid opende natuurlijk met Als de pieper gaat (brandweer steeds paraat), om te vervolgen met mooie luisterliedjes en natuurlijk “brandweerversies”, maar bij het aloude “When the saints” ging het publiek lekker los.

Popkoor ’n Maatje Meer had net voor het optreden in de muziektent een optreden achter de rug met 20 bezoekers en de leden keken dus de ogen uit naar het inmiddels compleet met mensen “bezaaide” Kazerneplein. Er was dan ook alle reden om te beginnen met “Get the party started”. In een stevig tempo kwamen vele Engelstalige popsongs voorbij met als spetterend slot “Walking on sunshine”. De Smarties hadden naar eigen zeggen ook een echt feestprogramma en dat was niet overdreven. Van Edelweiss tot het Slavenkoor, van Una Paloma Blanca tot Rosamunde, uiteraard werd Droomland niet vergeten, en tot besluit een bijzondere uitvoering van een der grootste smartlappen: Manuela, waarbij de gang er goed inzat.

Daarna werden alle nog aanwezige leden van de aanwezige koren in de muziektent “gepropt” voor de grote finale en die klonk als een klok, de klok van Arnemuiden om precies te zijn, gevolgd door het overbekende Kleine café aan de haven. Bij het allerlaatste nummer You´ll never walk alone schudde niet alleen de muziektent maar het complete Eiland op z´n grondvesten. Honderden bezoekers hebben genoten van een onvervalst avondje dorpscultuur. Jong en oud, de oudste bezoekster was 98 jaar oud,

En uit alle windhoeken van niet alleen de omgeving maar zelfs van de wereld. Een familielid van een van onze trouwe bezoekers had 24 uur reizen achter de rug vanuit Australië, maar wilde het concert voor geen prijs missen. Kortom, koorleden en bezoekers, maar ook bestuur en medewerkers van Dorpsbehoud hebben een geweldige avond gehad. Het volgende concert is op 3 juli, waarbij Muziekvereniging Excelsior en Dans en Sjokupel De Slobbers te gast zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.