PKC wint eerste kruisfinale van Koog Zaandijk

08 juni 2009

PAPENDRECHT - PKC begon zaterdagmiddag zonder de nog steeds met rugproblemen kampende Leon Simons als underdog aan de kruisfinaleserie tegen Koog Zaandijk. Met een vervelende wind over de lengte van het veld, bleek met name in de eerste helft het scoren moeilijk. Koog Zaandijk opende snel, maar viel vervolgens scorend langere tijd stil. De Papendrechters konden hiervan profiteren en creëerden zich een kleine voorsprong (3-1). KZ haakte aan (3-2), waarna PKC vervolgens naar 6-2 wist uit te lopen. Net voor het rustsignaal bracht KZ de marge weer iets terug. De rust kwam met 6-3 op het scorebord.

Net als in de eerste helft scoorde KZ als eerste (6-4), waarna PKC via 8-4 naar een 10-5 voorsprong wist uit te lopen. Dit bleek de grootste marge te zijn die het zich in deze wedstrijd kon creëren. KZ richtte zich langzaam op en kwam na 12-8 sterk terug tot 12-11. De gelijkmaker hing geruime tijd in de lucht, maar het was toch PKC dat weer als eerste wist te scoren (13-11) en het zicht op de overwinning kon vasthouden. Via 14-12 en 15-13 ging het in de slotfase vrijwel gelijk op. Net voor het eindsignaal werd het 16-13, maar in de laatste minuut kon KZ het verschil nog tot 2 doelpunten beperken. Eindstand 16-14.

Een mooie overwinning van de Papendrechters, maar met slechts een heel beperkte marge. Er zal volgende week nogmaals gepiekt moeten worden om een plaats in de finale veilig te stellen. Een gelijkspel of overwinning zijn afdoende, maar PKC eventueel zelfs met één doelpunt verschil verliezen om de buit alsnog binnen te kunnen halen, immers volgens de KNKV-regels gaat de ploeg met de meest gescoorde doelpunten naar de finale. Bij een nederlaag met twee doelpunten verschil, volgt er een verlenging van 10 minuten. Een overwinning van KZ met meer dan twee doelpunten verschil brengt KZ zaterdag 20 juni in de finale.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.