De zwem4daagse is jarig

04 juni 2009
De zwem4daagse is jarig

PAPENDRECHT - Vanaf maandag 22 juni t/m donderdag 25 juni 2009 wordt in het buitenbad van zwembad De Hooght te Papendrecht de Nationale Zwem4daagse gehouden.
Vier avonden lang zwemmen de deelnemers vanaf 19:00 uur de door hen gekozen afstand en sponsoren hiermee Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. De laatste avond wordt  traditioneel afgesloten met het Dubbeltjes Duiken.
     
De formule van de Zwem4daagse is eenvoudig. Iedere deelnemer zwemt dagelijks 250 of 500 meter. Na 4 dagen heb je dan een afstand van 1 of 2 kilometer afgelegd. Deze sportieve prestatie wordt voor alle deelnemers beloond met een medaille.

De zwem4daagse is jarig! Al 40 jaar wordt de zwem4daagse georganiseerd en dit jubileumjaar wil de KNZB natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Samen met de organisatoren van de zwem4daagse en haar deelnemers wil de KNZB op verschillende plaatsen in het land enkele feesten vieren.
Doel van de Nationale Zwem4daagse is het zwemmen aantrekkelijker te maken voor iedereen die niet direct bij een vereniging betrokken is, maar toch graag op een recreatieve wijze wil zwemmen.

Onderdeel van de Nationale Zwem4daagse is het sponsorzwemmen voor een goed doel  met als thema Alle baantjes tellen mee!
  
Spaar mee met Unicef voor schoon drinkwater voor de mensen in Niger!
Onder het motto 'Clean Water for Every Child' gaat het sponsorgeld van de Zwem4daagse dit jaar naar Unicef. De opbrengst is bestemd voor een project in Niger. Unicef zorgt daar voor nieuwe watervoorzieningen. Bovendien krijgt de lokale bevolking voorlichting over het onderhoud ervan. Met dit project voorziet Unicef zo'n 40.000 mensen van schoon drinkwater, waaronder bijna 8.500 kinderen onder de vijf jaar. Veel kinderen in Niger overlijden aan de gevolgen van diarree, een ziekte die wordt veroorzaakt door vervuild drinkwater. Diarree wordt in een land als Niger vaak niet of niet op tijd behandeld, waardoor vooral jonge kinderen aan de gevolgen van uitdroging overlijden. Allemaal meedoen dus!
Alle deelnemers ontvangen een paspoort. Hierin zit de deelnemerskaart, sponsorkaart en alle informatie omtrent het project Niger. Vervolgens zoek je mensen die jou per baantje willen sponsoren: je ouders, broers, zussen, opa en oma of de buren. Meestal willen zij wel geld geven. Het is tenslotte voor een goed doel!
   
Inschrijving
Inschrijven kan op zaterdagochtend 20 juni van 10:00 tot 12:00 uur in de hal nabij de kassa van Zwembad De Hooght aan de Lange Tiendweg. En natuurlijk op maandagavond 22 juni vanaf 17.00 uur.
Ook een mogelijkheid is om een inschrijfformulier uit te printen vanaf de website www.zvdegeul.ontheweb.nl  en in te leveren op het adres Heidezoom 21 (vergeet dan niet het inschrijfgeld bij te sluiten)
De organisatie is in handen van Zwemvereniging De Geul in samenwerking met Zwembad De Hooght.

Elke 100e inschrijving krijgt gratis een zwemabonnement. Deelname kost € 4,00. Toeschouwers kunnen gratis naar binnen. Deelnemers moeten tenminste in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.