Organisator Rakesh Gajadhar stapt de ring in

25 mei 2009

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 23 mei 2009 heeft in Dordrecht het jaarlijkse, drukbezochte taekwondo-evenement, georganiseerd door Taekwondo Team Papendrecht plaatsgevonden. Op dit toernooi zijn uiteindelijk ruim 420 deelnemers van start gegaan. Het toernooi was weer gevarieerder dan voorgaande jaren. Ditmaal deden ook landen zoals Gambia, Senegal, Nigeria, Frankrijk en Engeland mee.

Voor Taekwondo Vereniging Papendrecht deden 10 deelnemers mee. Iwan Rikken mocht het toernooi openen in de categorie Junioren A -63 kg en wist de partij zeer spannend te houden tot de laatste seconde, Met één punt verschil verloor hij zijn tweede partij. Leroy Casilio junioren  A -78kg deed voor het eerst mee aan zo’n groot toernooi en heeft een hele mooie 2e plaats behaald. Mitchel Elwuar junioren  A -48kg heeft de partij met 8 – 6 verloren maar  wist wel een tweede plaats te scoren. Mukaddes Kulatsiz  junioren A -59kg heeft net als haar twee teamgenoten ook een tweede plaats weten te bemachtigen.

Bij de senioren moest Renaldo Ziel  A -67 kg als eerst beginnen. Zijn tegenstander was net iets sterker en Renaldo verloor dan ook zijn partij en viel hierdoor niet in de prijzen. Kay Punt A -58 kg heeft eveneens ook zijn partij verloren.
Yosvany Moreira Ramos veteraan A -78 kg heeft een tweede plaats behaald. David Jansen veteraan A +84 kg wist de wedstrijd zodanig spannend te houden dat er na drie keer twee minuten te hebben gevochten er een vierde wedstrijd kwam en daarin moesten ze voor de golden point gaan (wie het eerst scoort heeft gewonnen) David scoorde net iets later als zijn tegenstander en heeft de partij dan ook verloren. David heeft er wel een tweede plaats aan overgehouden.
Edwin Stolk veteraan C +84 kg deed voor het eerst mee. De tegenstander moest na een goede trap te hebben gekregen de wedstrijd opgeven en Edwin was dan ook de terechte winnaar van zijn poule.

Als grote verrassing ging de organisator Rakesh Gajadhar ook  de ring in, het was een zeer enerverende wedstrijd met heel veel toeschouwers. Het was Nederland tegen Engeland en zo vormde het publiek zich ook. Er werd door beide partijen veel gejuicht en aangemoedigd. Ook deze wedstrijd leidde tot een golden point en Rakesh heeft hem met volle overgave gewonnen.
Taekwondo Vereniging Papendrecht gaat dan ook weer met veel prijzen naar huis.

Twee strijders naar Duitsland
Twee taekwondoka’s die normaal gesproken ieder toernooi meepikken, zijn Jessica Stolk en Jelle Plomp. Doordat zij op de 6th International ‘Windmills’ Cup niet mochten starten in verband met hun graduatie, hebben zij een week eerder op 16 mei meegedaan aan het Internationaler Jugend Pokal 2009 in Duitsland.

Jelle Plomp heeft twee partijen moeten vechten, waarvan hij de laatste verloor en eindigde als derde.
Jessica Stolk had een grote poule en moest maar liefst vier keer aan de bak. De eerste drie partijen wist zij met overtuiging te winnen. Pas in de finale, haar vierde partij, was haar conditie tegen Nationaal A-klasse Kampioene van Duitsland niet toereikend en verloor zij. Jessica heeft een welverdiende tweede plaats behaald.