Geen instemming met containeroverslag

20 mei 2009

PAPENDRECHT - In de gemeenteraadsvergadering van maandag 18 mei 2009 werd door veel politieke partijen een grote bezorgdheid uitgesproken over de vestiging van een Container Transferium in polder Nieuwland. Deze overslag van containers zal komen op het terrein van Alblasserdam.

De afwikkeling van het vrachtverkeerdoor en de schadelijke uitstoot hiervan kan een grote uitwerking hebben op het leefmilieu van Papendrecht. Door het aannemen van een amendement besluit de gemeenteraad nog niet in te stemmen met het standpunt van het College. Er moet o.a. gewacht worden op de uitslag van de belangrijke Milieu Effect Rapportage (MER) en een haalbaarheidsonderzoek naar de verbreding van de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem.

Voor meer informatie, zie ook www.molenvlietwilgendonk.nl/Containerterminal.html

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.