PKC wint van DVO

18 mei 2009
PKC wint van DVO

PAPENDRECHT - Het was zaterdagmiddag wat kil en winderig op de Oostpolder, geen omstandigheden waarin een prachtige korfbalwedstrijd te verwachten was. PKC wist dat het zich geen fouten mocht permitteren om een goede uitgangspositie te behouden voor de beslissende wedstrijd volgende week in Amsterdam. Leon Simons werd met een lichte blessure uit voorzorg aan de kant gehouden.

De eerste helft begon stroef, maar na de 1-1 wisten de Papendrechters net even scherper te schieten dan de jonge ploeg uit Bennekom. Bij 4-1 leek PKC eigenlijk al niets meer te kunnen gebeuren. Maar schijn bedriegt; DVO rechtte de rug en binnen enkele minuten stond er ineens 4-4 op het scorebord en dreigde PKC zelfs op achterstand gezet te kunnen worden. Een Time Out van Jan de Jager bracht uitkomst: in de slotfase van de eerste helft verdedigde PKC weer scherper, waardoor de angel uit de aanvallen van DVO werd gehaald. Bij rust was de voorsprong weer hersteld: 8-5.

Ondanks de wat kille wind bleef het balkon gevuld, waarbij vol vertrouwen de profetische opmerking werd gemaakt: "Na zo'n slechte eerste helft, kan het alleen maar beter gaan in het tweede deel". PKC startte inderdaad scherper en agressiever, waardoor DVO niet meer terug
in de wedstrijd kon komen. De overwinning kwam dan ook geen moment meer in het geding, waarbij Jan de Jager zelfs diverse wissels kon doorvoeren om iedereen weer ritme te kunnen meegeven. Bij het eindsignaal stond er 17-13 op het scorebord.

Hiermee blijft PKC ongeslagen aan kop van de hoofdklasse B. Volgende week in Amsterdam zal de beslissing moeten vallen tegen Blauw Wit. Bij een overwinning in Amsterdam is PKC verzekerd van de kruisfinale. Maar de uitgangspositie van PKC is dermate goed, dat het zich in theorie zelfs een kleine nederlaag met maximaal drie doelpunten verschil kan permitteren om toch op onderling resultaat aan kop te blijven. Dan moet echter wel de laatste thuiswedstrijd tegen SCO gewonnen worden op tweede Pinksterdag.

Foto: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.