De Geul succesvol op kringkampioenschappen.

18 mei 2009
De Geul succesvol op kringkampioenschappen.

PAPENDRECHT - Dit weekend werden in Dordrecht de eerste drie sessies van de regionale kringkampioenschappen gezwommen. Per leeftijd komen hier de snelste 16 (bij de jongere zwemmers) of de snelste 8 ( bij de oudere zwemmers) zwemmers aan de start. Het uiteindelijke doel van de zwemmers is om de titel kringkampioen 2009 achter hun naam te krijgen. De wedstrijd wordt gezwommen in het 50-meterbad zodat er over het algemeen niet al te veel persoonlijke records te noteren waren.

De jongste zwemsters vormden hierop een duidelijke uitzondering: op de 400 meter vrij zetten Latona Baart, Emese Ramstijn en Sophia de Graaf behoorlijke PR’s op de klokken. Het PR record ging naar Eline Molle, die op deze afstand maar liefst 30 seconden van haar beste tijd af haalde! Op diverse andere afstanden waren er nog PR’s voor Carmen Muilwijk, Chadassa Mannee,Tim Muller en Yordi Oetringer.

Als eerste werd de zware 200 vlinder gezwommen, Yordi Oetringer haalde hier in de categorie jeugd 1 de eerste medaille voor de Geul, een zilveren.

De 100 vrij bij de jongens leverde in de categorie junioren 1 een zilveren medaille op voor Jesse de Win. Zijn tijd van 1.04.75 was tevens goed voor een startbewijs op het NJK in juni. In de categorie junioren 2 zwom Tim Muller naar 1.02.95, ook deze tijd was goed voor een startbewijs voor het NJK. Jasper de Win, junioren 4, liet 57.62 noteren, het leverde hem een vierde plaats op en een aanscherping van zijn inschrijftijd voor het NJK. Bij de heren was er een mooie tweede plaats voor Robbert Donk.
Jesse de Win slaagde erin op de 200 school de felbegeerde titel kringkampioen 2009 in de wacht te slepen. Op de 50 vrij voegde hij hier nog een mooie tweede plaats aan toe en op de 100 rug eindigde hij als derde. Jasper de Win raffelde de 50 vrij af in 25.68, dit was goed voor een zilveren medaille. Bij de heren deed de Geul goede zaken: het zilver ging naar Robbert Donk en het brons was voor Wouter de Win. Ivan van Omme pakte het brons op de 100 rug.

De laatste sessie leverde grootverdiener Jesse de Win nog twee zilveren medailles op: zowel op de 200 wissel als op de 50 rug eindigde hij als tweede. Jasper de Win pakte op de 200 wissel het brons en Robbert Donk zwom naar zilver. Op de 50 rug was het zilver voor Ivan van Omme.

Het heren estafetteteam van de Geul, met Robbert Donk, Jasper de Win, Ivan van Omme en Wouter de Win, zorgde voor een daverend slot van het eerste weekend door het goud te pakken op de 4x100 vrij estafette. Met hun tijd van 3.42.07 bleven zij de concurrentie ruim voor en doken zij ook ruim 3 seconden onder de NK limiet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.