Opnieuw zielig verhaal

11 mei 2009

PAPENDRECHT - Een 39-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens poging oplichting. Dit gebeurde op zondagavond 10 mei 2009 omstreeks 23.30 uur op de Thorbeckeweg. De man belde bij een woning aan en vertelde de bewoner dat zijn vrouw een ernstig ongeluk had gehad en in het ziekenhuis van Leiden lag. Hij vroeg geld voor een treinkaartje naar Leiden.

De bewoners gaven hem geen geld. Even later ging de verdachte met hetzelfde verhaal aan de bel bij een woning aan de Zuidendijk. De bewoners hadden in de krant gelezen dat deze man in Dordrecht actief was en gaven hem ook geen geld. Ze waarschuwden de politie. De verdachte werd door de agenten in zijn woning aangehouden.

De afgelopen weken kwamen in Papendrecht ook diverse keren telefoontjes binnen van mensen die melding maakten van poging oplichting. Een winkelier  aan de Meidoornstraat gaf na hetzelfde zielige verhaal de verdachte 20 euro mee. Hij liet een adres en een telefoonnummer achter die, na controle door de politie vals, bleken te zijn. De winkeleigenaar kon naar zijn geld fluiten.  De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of hij voor deze feiten verantwoordelijk is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.