Wim Padmos wint 27e Nationale Lenteloop

11 mei 2009
Wim Padmos wint 27e Nationale Lenteloop

PAPENDRECHT - Onder prima omstandigheden heeft Wim Padmos afgelopen zaterdag zijn eerste plaats bij de Lenteloop geprolongeerd. Bij de dames was het Corina Vooren die als eerste de finish passeerde, gevolgd door de voor Passaat uitkomende Cora Vlot.

Met in totaal bijna 1900 deelnemers en de inzet van ruim 150 vrijwilligers mag de organisatie wederom spreken van een geslaagd evenement. Helaas voor de atleten en de organisatie liet het tijdregistratie systeem van ChampionChip het afweten tijdens de 15 km en was deze niet volledig betrouwbaar tijdens de 7.5 km. AV Passaat is voornemens dit grondig te onderzoeken tezamen met ChampionChip. Om deze reden doet de organisatie dan ook een oproep aan de deelnemers om eigen handgeklokte tijden door te geven om zo een officieus klassement te kunnen opmaken.

De dag begon met de scholierenloop. In totaal 799 scholieren liepen verschillende afstanden variërend van 400 meter voor de groepen 1 en 2, tot 2500 meter voor de middelbare scholieren.

Burgemeester de Bruin schoot om 12.00 uur de 624 deelnemers van de 15 km weg. Vanaf de start liep Wim Padmos aan kop. Alleen Patrick Kwist wist in het begin het tempo van Wim te volgen. Aissa Marguoum moest al direct de 2 lopers laten gaan en finishte 1 ½ minuut na de winnaar.

Om 14:00 uur ging de prestatieloop over 7,5 km van start. Onder de 450 deelnemers ook de 100 lopers van het jaarlijkse loopproject. Zij moesten 2 maal de steile loopbrug over de A15 bedwingen wat hun prestatie extra glans gaf.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.