Voetbaltoernooi in Vijverpark opnieuw een succes

06 mei 2009
Voetbaltoernooi in Vijverpark opnieuw een succes

PAPENDRECHT - Op woensdagavond 29 april was het in het Vijverpark in Papendrecht een gezellige drukte. De reden daarvan was het voetbaltoernooi voor jongeren (12-22 jaar) dat plaats vond op het daar aanwezige voetbalveldje.

In totaal streden 8 teams om de titel. De spanning liep hoog op, ondanks dat bleef sportiviteit de norm. Er werd gevoetbald op niveau en dat in alle opzichten! De jongeren uit het team ‘Senioren BB’ (zie foto; BB staat voor Bloemenbuurt) hielden hun hoofd het koelst en gaven in de finalewedstrijd tegen de ‘Champions’ blijk van hun kunde door met dubbele cijfers te winnen. Mooi om te zien hoe behendig de jongeren aan de bal zijn!

Het toernooi werd voor de tweede keer georganiseerd door een groep jongeren van Missie Oost uit de Hervormde Grote Kerk: “Graag willen een avondje goed voetbal voor hen organiseren. Daarnaast willen we hen in een goede sfeer en in de ontmoeting iets extra’s bieden. We willen naast hen gaan staan en hen leren kennen, om zo te kijken waar we iets kunnen betekenen. Jongeren hebben dat nodig! Natuurlijk organiseren we zo’n toernooi maar twee keer per jaar, maar we proberen blijvende contacten op te bouwen.”

Aan het toernooi deden zo’n 40 jongeren mee, allemaal met hun eigen etnische achtergrond. Dat gaf een extra dimensie aan het toernooi: jongeren ontmoeten ook elkaar! Het volgende toernooi staat gepland op vrijdagavond 21 augustus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.