Hardinxveld te sterk voor Drechtstreek

27 april 2009
Hardinxveld te sterk voor Drechtstreek

PAPENDRECHT - De 1-3 overwinning van de kampioen van de derde klasse C, Hardinxveld,  op Drechtstreek was wel wat geflatteerd. In een open en sportief duel met voetbal van een goed niveau deden beide ploegen voetballend niet voor elkaar onder. Zeker in het eerste kwartier waren de beste kansen voor Drechtstreek. Een mooie één-twee combinatie tussen Martijn de Jong en Peter van de Merwe ging rakelings langs het doel van de uitstekend keepende Marco van der Linden. Laatstgenoemde wist tien minuten later ook een goed genomen vrije trap van Stefan Jonkman uit de kruising te tikken. Ondanks een licht veldoverwicht van Drechtstreek scoorde Wouter Romeijn namens Hardinxveld toch de 0-1 uit een hoekschop. Amper vijf minuten later was Martijn de Jong na een fraaie solo over links goed voor de gelijkmaker 1-1.

In de 50ste minuut kende de goed leidende scheidsrechter Van Kan uit Zierikzee aan Hardinxveld een strafschop toe en het was Nick van der Wouden die keihard inschoot. Doelman Marvin Otte dook naar de goede hoek maar kon net niet bij de bal: 1-2. Drechtstreek vocht daarna voor alles wat het waard was en zette flinke druk op de tegenstander. In deze fase ontstond wat irritatie in de ploeg van coach Jan Kroos. Enkele harde overtredingen werden bestraft met geel en de onrust in de ploeg nam daardoor alleen maar toe. Toen Thijs van der Voort zo’n tien minuten voor tijd ook nog zijn eigen doelman passeerde en de 1-3 op het bord bracht was de wedstrijd wel gespeeld en stond Drechtstreek weer met lege handen.

Zaterdag wacht Drechtstreek nog de uitwedstrijd tegen Pelikaan in Zwijndrecht. Voor Drechtstreek zijn er geen prijzen meer te halen. Pelikaan is nog echter nog volop in de strijd voor de laatste periodetitel waar het op de hielen wordt gezeten door De Alblas.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.