Koele duik voor het goede doel

24 april 2009

PAPENDRECHT - Zo'n 45 leerlingen en leerkrachten van De Lage Waard (Vijzellaan) sprongen vrijdagochtend in het koude water van het Noordhoekse wiel achter de school.

Ze deden dat voor het goede doel. Leerlingen van Havo 3a zijn namelijk al enkele weken bezig met een inzamelingsactie voor een schooltje in Cambodja. Er werd in totaal zo'n 3200 euro bij elkaar gespaard. En de actie is nog niet voorbij. Er komt nog steeds geld binnen. De hele school liep vrijdag tijdens het derde uur uit om de duikactie live te volgen.

Noordhoekse Wiel Lage Waard

Langs de oevers van het wiel was het zwart van de mensen. In verschillende etappes gingen de leerlingen en docenten te water. Sommigen hadden zich verkleed, anderen kwamen zelfs in badkleding. De waardering voor de ludieke actie voor het serieuze doel was groot. De leerlingen in de klas vonden het hardstikke leuk om geld voor een goed doel op te halen en waren daardoor enorm enthousiast. De actie werd vanuit de school begeleid door economiedocent Daan Euser.

De stichting waar het geld naartoe gaat, gebruikt het geld niet alleen voor een school, maar eventueel ook voor het inrichten van een medisch centrum, of het kopen van een rolstoel. Storten kan op rekeningnummer 39.30.27.600 ten name van De Lage Waard onder vermelding van 'Project Cambodja'.
 
De leerlingen van H3a willen graag dat zoveel mogelijk geld gebruikt wordt aan het onderwijs aan de kinderen en hun gezondheid.

Meer informatie: www.cambodia-dutch.org

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.