De Geul haalt mooie zesde plaats

20 april 2009
De Geul haalt mooie zesde plaats

PAPENDRECHT - Dit weekend werd in het 50-meterbad in Dordrecht de laatste wedstrijd gezwommen in de regionale ZRO-A competitie. Het was voor het eerst in 10 jaar dat de Geul actief was op het hoogste niveau en de eerste opzet was om te zorgen dat de Geul niet kansloos onderaan zou eindigen in deze competitie. Al snel bleek dat de zwemmers van de Geul zich zeker niet zomaar opzij lieten zetten en na vier wedstrijden bezette de Geul de zesde plaats. De voorsprong op nummer 7 bedroeg voor aanvang van de laatste wedstrijd 25 seconden, de achterstand op nummer 5 was 48 seconden. De inzet voor de laatste wedstrijd was het behouden van de zesde plaats.

De middag begon met een 4x50 wissel estafette voor meisjes en jongens in de minioren categorie. Het Geulteam, met Latona Baart, Nick Molle, Sabrina de Graaf en Bas van Middelkoop zette een mooie vijfde tijd op de klokken.

Hierna volgde een 8x50 meter wisselslagestafette voor dames en heren waarbij de Geul naar een zevende plek zwom.
De jongste zwemmers zwommen individueel nog de 200 meter wisselslag. Bij de jongens was er een keurige zevende plaats voor Yaro Roodenburg, die bovendien nog een PR op de klokken wist te zetten. Bij de meisjes was er een mooie zevende plaats voor Sabrina de Graaf, die eveneens een dik PR liet klokken. Ook Latona Baart wist zich op deze afstand te verbeteren en Emese Ramstijn eiste het PR record van de dag op met een tijdsverbetering van maar liefst 9 seconden.

In de categorie jongens junioren 2 viel de enige individuele medaille van de middag: Jesse de Win zwom op de 50 school naar het brons. Tim Muller zorgde met een zesde plaats voor de overige wedstrijdpunten. Beau Hagenstein liet op de 100 vrij een PR noteren.

In de categorie junioren 4 haalde Jasper de Win met twee zesde plaatsen, op zowel de 50 rug als de 100 school, de punten binnen. Jeroen van Dijk tikte op de 100 vrij in de categorie jongens jeugd als achtste aan. Op de 100 vlinder was er een mooi PR voor Nick Tiesema.

De heren zwommen de, zeker in een 50-meterbad, loodzware 400 wissel. Jasper de Win, zelf zwemmend in de juniorencategorie, wist hier tussen alle heren een mooie zevende plaats te veroveren. De overige punten werden behaald door jeugdzwemmer Jeroen van Dijk. Op de 50 school was er een achtste plaats voor Ivan van Omme en bij de dames liet Pauline Tieleman een PR op de klokken zetten.

Tot slot werd er nog een 4x50 vrij estafette gezwommen door de jongste zwemmers. Sabrina de Graaf, Ben Muller, Latona Baart en Bas van Middelkoop slaagden erin om wederom beslag te leggen op de vijfde plaats.

Na telling van de punten bleek dat de Geul inderdaad geëindigd was op een prachtige zesde plaats. Het verschil met de nummer 7 was opgelopen tot 118 seconden en het verschil met de nummer 5 teruggebracht tot 27 seconden. Hoofdtrainster Henny v.d. Perk was met recht trots op alle zwemmers en zwemsters van de Geul, die zich goed staande hadden weten te houden tussen alle grote verenigingen uit de regio Rotterdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.