Drechtstreek verliest van De Alblas

20 april 2009
Drechtstreek verliest van De Alblas

PAPENDRECHT - 18 april 2009 De Alblas – Drechtstreek    1-0

In een wedstrijd waarin de belangen voor het behalen van de derde periode titel groot waren moest Drechtstreek deze keer zijn betere erkennen in De Alblas. Het doelpunt van Richard van den Berg in de 59ste minuut bleek achteraf het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn te zijn geweest. Ook al waren de ploegen in dit sportieve regioduel zeker aan elkaar gewaagd, het lukte de voorhoede van Drechtstreek niet om echt gevaarlijk te worden. In de eerste helft kwam De Alblas fel uit de startblokken en leek Drechtstreek te willen overrompelen. Gelukkig voor de gasten trad invaller doelman Marvin Otten ijzersterk op. De vervanger van de geblesseerde doelman Lennart van Loosen wist met enkele knappe reddingen zijn ploeg op de been te houden. Hoewel hij normaal gesproken het doel van B1 verdedigt, speelde hij bij zijn debuut in het eerste elftal een prima partij. Kansen waren er over en weer maar de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Toen het doelpunt van Richard van den Berg eenmaal gevallen was, trachtte Drechtstreek de druk op het Alblas doel te verhogen. Het kon echter niet tot scoren komen en ook een reeks hoekschoppen op rij – vlak voor tijd - werd door De Alblas efficiënt uitverdedigd. De uitkomst van het spannende duel waar twee vrijwel gelijkwaardige ploegen voor een aantrekkelijke voetbalmiddag zorgden, houdt voor De Alblas alle kansen op nacompetitie door een periodetitel open. Drechtstreek zal tevreden moeten zijn met een eindklassering in de middenmoot. Voor een nieuwkomer in de derde klasse is dat ook geen slechte prestatie te noemen. Er wachten Drechtstreek de komende weken nog twee wedstrijden: thuis tegen kampioen Hardinxveld en uit tegen Pelikaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.