Papendrecht kan nog schoner

16 april 2009
Papendrecht kan nog schoner

PAPENDRECHT - Actiedagen In alle wijken zijn twee actiedagen geprikt:

Wijk Kraaihoek / Middenpolder: woensdag 22 en donderdag 23 april
Wijk Westpolder en Het Eiland: woensdag 27 en donderdag 28 mei
Wijk Molenvliet / Wilgendonk: woensdag 17 en donderdag 18 juni
Wijk Oostpolder, Industrieterrein en De Kooy: woensdag 1 en donderdag 2 juli

Tijdens de actiedagen wordt alles wat u gemeld heeft tijdens de technische schouw of bij het Meldpunt zoveel mogelijk verholpen. Inwoners van Papendrecht kunnen het grof vuil eenmalig in een grote container gooien, waar het aangeboden afval ter plekke wordt gescheiden. De milieupolitie verwijdert vervallen fietsen en winkelwagentjes van de openbare weg.

Scholieren zamelen plastic afval in
Na de zomervakantie plaatst de gemeente Papendrecht op verschillende plekken speciale afvalbakken met de oranje Plastic Hero erop. Deze Plastic Hero, het oranje mannetje dat u vast al op televisie of in een bushokje hebt gezien, is het boegbeeld van de landelijke actie voor het inzamelen van plastic verpakkingsafval. Ook Papendrecht doet mee aan deze landelijke actie. Tijdens de schoonmaakactie ‘Een fris Papendrecht’ daagt de gemeente alle leerlingen van de basisscholen uit zoveel mogelijk plastic afval in te zamelen. De leerlingen ontvangen hiervoor speciale plastic zakken.De leerlingen van de scholen krijgen twee weken de tijd om al het plastic afval te scheiden dat thuis normaal gesproken in de grijze bak wordt gegooid. Na de twee weken mogen alle leerlingen hun zakken (goed dichtgebonden) op h et schoolplein zetten en weegt de gemeente de afvalberg. De school die de meeste kilo’s plastic heeft verzameld, wint een kleurrijke pleinplakker voor op het schoolplein en de echte Plastic Hero. Net voor de zomervakantie wordt de winnende school bekend gemaakt.

Meer informatie 
Voor vragen en/of meer informatie over de actie ‘Een fris Papendrecht’ kunt u contact opnemen met de gemeente Papendrecht via: wijkgerichtwerken@papendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.