Schaakhistorie en regioschaak op één foto

16 april 2009
Schaakhistorie en regioschaak op één foto

PAPENDRECHT - De regionale schaakwereld heeft meer schaakpromotie nodig. Daar zijn schaakliefhebbers het wel over eens. Een schaakfoto laat in elk geval zien dat samenwerking loont, want het levert aandacht op.
Bij de 121 jaar oude schaakclub Dordrecht zaten Leo Jansen (80) en Adri van der Willigen (87) tegenover elkaar. Zij vierden historische feiten bij hun schaakclub Dordrecht, waarvan zijn samen 134 jaar lid zijn. Leo Jansen (ook bekend van het schaakboek de Leeuw) is net als Adri van der Willigen inwoner van de gemeente Papendrecht. Ze komen dus over de brug om in Dordrecht te schaken.

Jansen was tevens bekend als directeur van de scholengemeenschap de Lage Waard in Papendrecht.
Jansen en Van der Willigen dragen echter het schaakleven regionaal een warm hart toe. Leo Jansen is tevens lid van de schaakclub Sliedrecht, die hem helpt bij het telkens weer actualiseren van het schaakboek de Leeuw.
Daarom stonden mensen uit alle windstreken ook te kijken bij de erematch van Jansen en Van der Willigen. Van links af: De bestuursleden van Sliedrecht Jerry van Rekom en Wout Boer, Hans Berrevoets van de Dordtse Willige Dame en Gert Zwartjes van schaakclub Dordrecht.  Berrevoets gaf voor de erematch een uiutleg over de regionale schaakgeschiedenis en deed daarna in de match de eerste zet.
 
Alle achtergrond over regionale schaakzaken op de site van Tom van Bokhoven in Dordrecht: www.tomsschaakboeken.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.