Papendrecht goed vertegenwoordigd op eigen toernooi

14 april 2009
Papendrecht goed vertegenwoordigd op eigen toernooi

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 11 april 2009 heeft het organisatieteam van Taekwondo Vereniging Papendrecht onder leiding van Rakesh Gajadhar het 9e Open Windmills Toernooi voor kids (6-7 jaar), pupillen (8-10 jaar) en aspiranten (11-13 jaar) georganiseerd. Het jeugdtoernooi werd ondanks het vrije paasweekend druk bezocht en trok voor het eerst ook buitenlandse teams aan. Het Open Windmills Toernooi voor de jeugd kreeg dit jaar bezoek van Denemarken, België, Duitsland, Engeland en zelfs van een team uit Kosovo. In totaal hebben 348 deelnemers van 36 verschillende teams gestreden om de eerste plaats.

Papendrecht werd vertegenwoordigd door 15 strijdlustige sportievelingen die uitkwamen in allerlei categorieën. Bij de kids was dit Yassine Oulad Moussa. Bij de pupillen waren dit Julia Bartels, Kimberly Stolk, Boris Rikken, Melvin den Breejen, Nour-Eddine Oulad Moussa, Cyrano Thijm, Bjorn Timmer en Christian Geerds. En bij de aspiranten waren het Lisanne Janssen, Jessica Stolk, Jelle Plomp, Mendel Beelenkamp en Jordi de Jong.  
De knappe gevechten leverden Papendrecht in totaal 7 bekers op. De derde plaats was er voor Lisanne Janssen, Mendel Beelenkamp en Jordi de Jong. Een tweede plaats was er voor Yassine Oulad Moussa. En voor Julia Bartels en Kimberly Stolk was er een mooie eerste plaats.

Het hoogtepunt van de dag was het vriendschappelijke gevecht tussen twee dappere vijfjarige dames wat tevens voor Papendrecht de zevende beker opleverde. Eén van deze meisjes was namelijk de Papendrechtse Talytha Ziel  die gecoacht werd door haar grote voorbeeld en broer Renaldo Ziel. Talytha was eigenlijk nog te jong om mee te doen, maar dat schrok de kleine strijder niet af. Met haar gele bandje stapte zij de mat op en vocht een mooie partij, waarna zij er met de eerste plaats vandoor ging. Talytha Ziel is hiermee de jongste deelnemer die het Open Windmills Toernooi ooit gekend heeft.  

Na deze sportieve en zeer geslaagde dag, maakt het organisatieteam van Taekwondo Vereniging Papendrecht zich op voor de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 23 mei 2009. Het volgende toernooi van Rakesh Gajadhar is de 6th International ‘Windmills’ Cup 2009 voor junioren, senioren en veteranen en is tevens het grootste clubtoernooi van Europa. Het toernooi zal plaatsvinden in de Reeweghal in Dordrecht.  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.