Papendrecht 1 bekroont tafeltennisseizoen

14 april 2009
Papendrecht 1 bekroont tafeltennisseizoen

PAPENDRECHT -Met een gedecideerde 0-10 overwinning bij en tegen de selectie van het Rotterdamse Nationale Nederlanden heeft de seniorenselectie van de TTV Papendrecht maandagavond het lenteseizoen bekroond met het kampioenschap in de 1e klasse. Met 9 overwinningen en slechts één nederlaag bij TTC-Gorkum 1 werd Papendrecht 1 onbereikbaar voor de concurrentie die later in de week de slotwedstrijd nog dienden af te werken. Best man Eddy van Weelde behaalde een persoonlijke (high-)score van 96% en hij diende afgelopen seizoen slechts éénmaal te buigen voor Gorkummer Menno van de Wal. Met wisselende partners speelde Eddy dit seizoen ook alle dubbels, slechts eenmaal -tegen middenmotor Overschie 1- liep dit niet succesvol af. Het succesvolle competitieoptreden van Eddy inspireerde ook Richard Steenhuisen, Winnie van Rooy en Jeffrey de Bosscher om er elke wedstrijd het maximale uit te halen. Het team promoveert naar de Hoofdklasse en wil in het najaar proberen zich te handhaven.

Met een dikke 9-1 thuiszege heeft Papendrecht 2 zich definitief kunnen handhaven in de 2e klasse. Met deze uitslag werd weliswaar tevens de degradatie van het bezoekende Taverzo 7 onontkeerbaar, maar daar hadden Guido Houwing, Erik van Holten en Adino Bosch (allen een hattrick) weinig compassie mee. Wel lieten Erik en Adino het punt voor het dubbel aan de bezoekers.

Voor 2e klasser Papendrecht 3 leeft er nog hoop zich te handhaven. Een ruime zege in de slotwedstrijd a.s. vrijdag bij het Rotterdamse Alexandria 1 is noodzakelijk, daarnaast dient Docos 4 dat nog kampioenskansen heeft, eveneens een dikke uitslag te noteren op DHC 1.

Papendrecht 4 had voor de laatste wedstrijd al het kampioenschap in de 3e klasse op zak. Vrijdag werd in de laatste competitiewedstrijd thuis in de Kooy het Zwijndrechtse Shot 4 nog even met 6-4 verslagen. Hanno van Sintmaartensdijk noteerde zijn zevende hattrick, Patrick van Vooren won 2 partijen en André Voskuijl mocht zich eenmaal laten feliciteren. Bij de bloemenhulde werd uiteraard ook 4e man Robert Hilgeman betrokken, die met een persoonlijke score van 50% een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap van team 4 leverde. Op de foto wordt de zittende André geflankeerd door v.l.n.r. Patrick, Robert en Hanno.

De Papendrechtse jeugd was in het Paapsweekend vrij, a.s. zaterdag worden de voorlaatste wedstrijden gespeeld. De jeugdselectie en team 2 spelen een uitwedstrijd, teams 3 t/m 7 treden zaterdagmiddag in de Kooy achter de tafeltennistafels. Supporters zijn van harte welkom.

Meer nieuws op www.ttvpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.