Deel Matenasche Scheidkade 2 jaar afgesloten

10 april 2009

PAPENDRECHT - Begin mei wordt het gedeelte van de Matenasche Scheidkade tussen de Tiendzone en A15 voor een periode van ongeveer twee jaar afgesloten. Vanwege de ontwikkeling van het gebied langs de Oostkil (het terrein van het voormalige asielzoekerscentrum) moet grond worden afgevoerd naar het Land van Matena. De Matenasche Scheidkade moet hiervoor geschikt worden gemaakt.  De gemeente heeft gekozen voor de Matenasche Scheidkade omdat de route via Oostkil en Noordkil, gelet op de aanwezigheid van basisscholen en de verkeersveiligheid van onder meer de schoolkinderen, niet geschikt is.

(Brom-)fietsers worden omgeleid via de Tiendweg Oost, Oostkil, Noordkil en Oostpad. De route wordt met omleidingsborden in 2 richtingen aangegeven. Om de omleiding zo kort mogelijk te houden wordt ter hoogte van rotonde Noordkil-Oostkil een nieuw fietspad aangelegd van de Noordkil naar het Oostpad langs de A15. De percelen die aan de Matenasche Scheidkade liggen, blijven bereikbaar voor de eigenaren en gebruikers.

De afsluiting duurt ongeveer 2 jaar of in ieder geval totdat de Matenasche Scheidkade opnieuw is ingericht als een fiets- en voetpad.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.