Papendrecht verslaat Drechtstreek

06 april 2009
Papendrecht verslaat Drechtstreek

PAPENDRECHT -  

De uitslag van de thuiswedstrijd van Drechtstreek tegen plaatsgenoot Papendrecht zal door menigeen met verbazing zijn vernomen: 1-2. Het reeds gedegradeerde elftal van Papendrecht bleek zaterdag te sterk voor de nerveus voetballende ploeg van trainer Jan Kroos. Al in de tiende minuut van de wedstrijd wist Ricardo Heerebrand gebruik te maken van gerommel in de Drechtstreek defensie en zijn eerste doelpunt van de middag aan te tekenen. De niet al te hoogstaande wedstrijd had in de rest van de eerste helft een wat eenzijdig karakter. Drechtstreek zette druk op zijn tegenstander maar was bij niet bij machte om te scoren. Kansen waren er genoeg maar de afronding van Drechtstreek zijde was niet goed genoeg. Ballen gingen naast en kwamen op de lat maar gescoord werd er niet.

De tweede helft gaf het zelfde beeld te zien. Een onmachtig Drechtstreek bleek niet bestand tegen het keihard werkende Papendrecht dat voor zichzelf ook regelmatig kansen creëerde. In de 80ste minuut kende scheidsrechter Brouwers aan Drechtstreek een discutabele strafschop toe die door Martijn de Jong werd genomen. Hij schoot echter recht op de goed keepende Jean Paul Bernabela af die de bal stopte. De strafschop die de wedstrijd kan kunnen laten kantelen werd kort erna gevolgd door een snelle aanval van Papendrecht en het was opnieuw Ricardo Heerebrand die met een schitterend schot de 2-0 aantekende. Dat Laurens Maliepaard daarna toch nog de 1-2 kon inschieten, kon de vreugde van Papendrecht er niet minder op maken. Hun eerste en tot nog enige winstpartij van het hele seizoen werd uitgerekend tegen plaatsgenoot binnen gehaald.


 Met het verlies heeft Drechtstreek zijn kansen voor de top van de derde periode waarschijnlijk verspeeld, maar doordat de vijf bovenste ploegen allemaal wonnen blijft Drechtstreek toch de zesde plaats bezetten. Met nog drie wedstrijden tegen hoger geklasseerde ploegen te gaan, krijgt de ploeg van coach Jan Kroos het de komende weken zeker niet makkelijk, maar handhaving in de derde klasse lijkt wel gewaarborgd te zijn.


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.