Boskalis verkrijgt cruiseterminal opdracht in Bahamas

03 april 2009
Boskalis verkrijgt cruiseterminal opdracht in Bahamas

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft van opdrachtgever het Ministry of Works and Transport van de Government of the Bahamas het contract verkregen voor de uitbreiding van de cruiseterminal in Nassau, Bahama's. De contractwaarde bedraagt circa USD 44 miljoen en het project zal in de eerste helft van 2010 worden voltooid.
 
Om de nieuwste generatie van mega cruiseschepen van de 'Genesis' klasse te kunnen verwerken heeft de Government of the Bahamas opdracht gegeven voor de uitbreiding van de cruiseterminal van de haven. Eind 2009 moet een deel van de uitbreiding gereed zijn om Royal Caribbeans mega cruiseschip 'Oasis of the Seas' te kunnen ontvangen.
 
De opdracht omvat het verlengen en verbreden van het toegangskanaal en zal met een jumbo snijkopzuiger worden uitgevoerd. In totaal zal circa 1,5 miljoen kubieke meter aan zand en rots worden gebaggerd waarmee een bestaand eiland vlakbij de cruiseterminal zal worden vergroot. Een onderaannemer zal als onderdeel van de opdracht een nieuwe damwand om het eiland aanleggen en een aantal nieuwe 'dolphins' bouwen voor het afmeren van cruiseschepen.
 
De markt van Boskalis wordt gedreven door lange termijn factoren, zoals de groei van de wereldbevolking, de groei van de wereldeconomie en het internationale handelsvolume en de ontwikkelingen op de energiemarkten. Met zijn brede geografische spreiding en selectief aannamebeleid weet Boskalis hierop succesvol in te spelen. Dit project in het Caribische gebied, gericht op havenontwikkeling voor toeristische doeleinden, past goed in de breed gespreide portefeuille van Boskalis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.