PKC C1 landskampioen

30 maart 2009
PKC C1 landskampioen

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag traden PKC C1 en  A2  op voor het landskampioenschap.

C1 reisde met een volle dubbeldekkerbus met supporters af naar Enschede om daar in de Diekmanhal  te strijden tegen leeftijdgenootjes voor het Nederlands Kampioenschap. Terwijl de supporters een stuk van deze hal versierden met spandoeken en groen-witte ballonnen, bereidden de spelers en trainers zich geconcentreerd voor.

De eerste wedstrijd werd gewonnen met 6-3 van Koog Zaandijk en ook de tweede wedstrijd werd met winst afgesloten, 4 tegen 3. In de derde ronde troffen zij Deetos en deze wedstrijd moesten zij winnen om de finalewedstrijd te mogen spelen. Het werd een zinderende partij waarbij de scheidsrechter een belangrijke rol speelde, maar PKC C1 gaf alles en zag aan het eind 5-4 op het scorebord staan. De finale speelden zij tegen Fortuna, een fysiek sterke ploeg waartegen PKC het al eerder moeilijk had gehad. Het werd een leuke, spannende pot die verdiend werd gewonnen  met 6 tegen 4. Supporters vlogen het veld op om de ploeg en trainers Michel van den Herik en Jeroen Euser te feliciteren met dit fantastische resultaat.

De sponsor, Van Wijngaarden Electrotechniek, beloofde op de terugweg alle spelers nog een verdiend etentje. In Papendrecht werden zij ’s avonds gepast onthaald en in de kantine van PKC werd nog lang doorgefeest.

A2 moest afreizen naar Amsterdam, maar werd daar helaas laatste. Uiteraard was het al een hele prestatie om op het NK te mogen spelen.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.