PKC verliest laatste korfballeague wedstrijd van het seizoen

30 maart 2009
PKC verliest laatste korfballeague wedstrijd van het seizoen

PAPENDRECHT - Zaterdag 28 maart speelde PKC haar laatste League wedstrijd van dit seizoen tegen Dos’46. Voor beide ploegen stond er eigenlijk niets meer op het spel: PKC was veilig en kon verder niets meer behalen, terwijl Dos’46 zeker was vaan een plaats in de play off’s (met een 1e of 2e plaats). De enige vraag die eigenlijk nog open stond was “Haalt Suzanne Struik als topscoorster van de Lotto Korfballeague de 100 dit jaar?”
Net voor aanvang van de wedstrijd kwam PKC C1 als Kampioen van Nederland terug vanuit Enschede. In de kantine werd een lange erehaag gevormd, waaraan ook de Dos supporters spontaan mee deden, waarna de ploeg ook in de hal nog eens in de spotlight werd geplaatst.

De wedstrijd van PKC tegen Dos’46 werd niet spectaculair. Jeroen Euser opende de score en na de gelijkmaker van de Nijeveners kwam Suzanne Struik voor het eerst in de aanval om direct twee maal achter elkaar te scoren. (Daarmee kwam de teller op 95 te staan, nog vijf te gaan). Na de 4-4 nam Dos’46 voor het eerst voorsprong met nog 19 minuten te spelen. Er volgde een fase van ruim tien minuten, waarin de bal niet door de korf leek te kunnen gaan, zowel aan Papendrechtse als aan Nijeveense zijde. Pas na twaalf minuten kon PKC weer gelijkmaken en weer het voortouw nemen: 5-5 en 6-5. Drie doelpunten op rij brachten Dos’46 bij rust op een 6-8 voorsprong.

Ook het begin van de tweede helft was voor de gasten, die tot 7-12 wisten uit te lopen. PKC zette nog eenmaal aan en kwam met o.a. doelpunten van Suzanne Struik terug tot 11-12. De ploeg rook nog mogelijkheden tot winst, maar het spel bleek te rommelig en het schot niet zuiver genoeg om echt te kunnen doorstoten. Dos’46 speelde ook niet echt geweldig, maar wist de aanval van de Papendrechters op te vangen en nam weer afstand in de eindfase. Eindstand 11-16.

Het was jammer dat de teller voor Suzanne Struik op 98 doelpunten bleef staan en de magische honderd net niet werd gehaald, maar in de lijst aller tijden staat zij hiermee wel op een eervolle tweede plaats. Samantha Jonkman voert de lijst aan met 109 doelpunten in het seizoen 2006-2007.

Foto: Peter Besemer
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.