Interval gaat open in de weekenden

27 maart 2009
Interval gaat open in de weekenden

PAPENDRECHT - Jeugdcentrum Interval in Papendrecht gaat regelmatig op vrijdagavond en zaterdagavond open voor jongeren van veertien tot achttien jaar. Dat heeft de Papendrechtse politiek donderdagavond besloten tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Volgende maand moet wethouder Maria Zaal van jeugdzaken met een voorstel komen waarin alles uitgewerkt is. De wethouder ging schoorvoetend akkoord, eigenlijk had ze liever tot de zomervakantie de tijd gehad om een plan te maken. Maar de gemeenteraad heeft haast. En daarom moet er over een maand al een uitgewerkt plan liggen voor de weekenden. "We hebben te lang niets gedaan", zo klonk het schuldbewust.

Succesvolle proef
Op dit moment loopt er al een succesvolle proef waarin het jeugdcentrum op dinsdagavonden en donderdagavonden open is voor jongeren. Gemiddeld komen daar dertig bezoekers, vooral afkomstig uit de Stellingmolen en de Bloemenbuurt. De jongeren hebben zelf een soort activiteitencommissie opgericht die programma's verzorgt. "De sfeer is huiselijk", deelde wethouder Zaal donderdag mee. Ze wil deze proef graag uitbreiden. De raad stemde hiermee in. Maar de raad wilde meer; ook in de weekenden open dus. Die wens leeft al lange tijd bij de jongeren, en nu moest dat volgens de gemeenteraad maar eens echt gebeuren. Onder aanvoering van Marco Ywema (CDA) werd de wethouder onder druk gezet om over een maand al met een plan te komen voor weekendopenstellingen.

Op dit moment worden er in Interval jaarlijks enkele tientallen activiteiten gehouden op de vrijdagavonden en zaterdagavonden. En dat aantal gaat dus drastisch omhoog. De data worden binnenkort bekend gemaakt, en de activiteiten moeten ook nog ingevuld worden. Dat laatste zal gebeuren in samenspraak met de jongeren.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.