Kies voor Hart en Sport in sportverenigingen

24 maart 2009
Kies voor Hart en Sport in sportverenigingen

PAPENDRECHT - Ook dit jaar kunnen leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool met het project ‘Kies voor Hart en Sport in sportverenigingen’ weer kennismaken met sport. Bij tien sportverenigingen in Papendrecht kunnen de leerlingen kennismaken met atletiek, handbal, judo, karate, skaten, skeeleren, streetdance, teakwondo, voetbal en wedstrijdzwemmen. De cursussen lopen door tot de meivakantie (tijdens de Pasen zijn er geen cursussen).

Veel animo
Jaarlijks is er veel animo bij de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisscholen om mee te doen met dit project. Dit jaar doen er acht scholen mee waarvan de Kameleon voor het eerst. Leerlingen zijn gemotiveerd door de rap die mascottes Rik en Tik op school lieten horen. De docenten stimuleren bewegen in speciale lessen in de klas en in de gymzaal. Als afsluiting van de lessen kiezen de leerlingen een tak van sport. Met de deelname van de leerlingen kan een school de sportiefste school van Papendrecht worden en een heel grote bokaal winnen.

Samenwerking
Het aanbod van de sportaanbieders van de verenigingen is gebundeld in een boekje. Door de unieke samenwerking tussen sportaanbieders, docenten en gemeente wérkt het project. Er is steeds een behoorlijk sportaanbod, ook door de samenwerking met de gemeente Alblasserdam. Leerlingen hebben eerste keus voor het sportaanbod in eigen gemeente.

Tenniscursussen uitgesteld
Doordat het werk aan het tennispark van PTC langer duurt dan was voorzien, moesten de kennismakingscursussen helaas worden uitgesteld. Omdat het afhankelijk is van het weer, is het moeilijk inschatten wanneer er weer kan worden getennist. Zoals tennislerares Helga Baaren zegt: ‘Dit is echt overmacht. Onze reguliere lessen kunnen ook niet doorgaan, want het park is dicht. Niemand mag op de banen.’ De tennisleraren zullen in overleg met het bestuur van PTC een alternatief aanbieden wanneer dat mogelijk is. De contactpersonen op de scholen houden de leerlingen, die tennis hebben gekozen, daarvan op de hoogte.

Meer informatie
Het Kies voor Hart en Sport project is een initiatief van de gemeente Papendrecht. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Heidy van Dam, sportconsulente van de gemeente Papendrecht, telefoon (078) 641 83 12 of e-mail: h.vdam@papendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.