Examen 'Jeugd Eerste Hulp A' op de Augustinusschool

23 maart 2009
Examen 'Jeugd Eerste Hulp A' op de Augustinusschool

PAPENDRECHT - Op 20 maart 2009 slaagden op de Augustinusschool 18 leerlingen van groep 7 en 8 voor het diploma Jeugd Eerste Hulp A.  Op die vrijdag was de spanning te snijden bij de groepen 7 en 8 van de Augustinusschool. De  kinderen deden toen examen voor het praktijkdeel van het diploma Jeugd Eerste Hulp A. De theorietoets hadden ze daarvoor al met succes afgesloten. Vier examinatoren van het Rode Kruis gaven opdrachten, zoals ‘breng dit bewusteloos slachtoffer in de stabiele zijligging in afwachting van deskundige hulp’ of ‘kies het juiste verbandmiddel voor deze verwonding en verbind het slachtoffer’ of ‘behandel het slachtoffer dat zich ernstig verslikt heeft’.

De leerlingen die niet aan de beurt waren om examen te doen fungeerden als slachtoffer. Zij werden geïnstrueerd hoe ze zich als zodanig moesten gedragen. Na afloop van het examen bleek dat 18 leerlingen geslaagd waren. Zij kregen hun diploma met bijbehorende button en een presentje.

De geslaagden zijn: Marijn Andriesse, Martin Donk, Rebekka van der Graaf, Soeny Groen, Harmen Juffer, Krijn Korteland, Anne Koutstaal, Marlise van Leeuwen, Thomas Rietveld, Marjolein Schilt, Martin Schreuders, Lettie Soeters, Arne Spiering, Merel van Straten, Bert Teeuw, Debora van Uden, Daan Vink, Jelle van Wingerden.

De leerlingen waren gedurende een paar maanden praktisch voorbereid door de instructrices Anja Blaak en Josephien Spuibroek, vrijwilligers van het Rode Kruis, afdeling Papendrecht. De theorie kregen ze van hun groepsdocente mevrouw De Jong. Namens de school overhandigden enkele leerlingen na afloop van het examen de twee Rode Kruis-instructeurs en de examinatoren een mooi boeket bloemen. Tot slot poseerden de trotse geslaagden samen met hun groepsdocente, de twee praktijkdocenten en de vier examinatoren.

In de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen de leerlingen verder gaan met de cursus 'Jeugd Eerste Hulp B'. Deze cursus begint weer in het najaar in het Rode Kruisgebouw aan de Duivenstraat 70. De leerlingen hebben hierover een brief gekregen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.