Stichting Present Papendrecht presenteert zich

17 maart 2009
Stichting Present Papendrecht presenteert zich

PAPENDRECHT - Op 21 maart, de vrijwilligersdag,  wordt het leslokaal van het Nederlandse Rode Kruis opgeknapt door een groep vrijwilligers van de Stichting Present Papendrecht. Het leslokaal aan de Duivenstraat had al lang een opknapbeurt nodig, en zal er straks weer fris uitzien.

Stichting Present Papendrecht presenteert zichzelf hiermee als nieuwe organisatie in Papendrecht, die bemiddelt tussen vrijwilligersgroepen en maatschappelijke organisaties.  Stichting Present geeft burgers de kans om éen dag vrijwilligerswerk te doen. Vooral jongere mensen, vaak drukbezet, kunnen zich niet binden aan wekelijks terugkerende verplichtingen maar willen best eens iets doen voor een ander. Des te leuker als je dat met een vriendenclub, een cursusgroep of collega’s doet!
De groep kiest welke werkzaamheden ze zouden willen doen, en daar wordt vervolgens de klus bijgezocht door Stichting Present. Ook kan een groep worden samengesteld uit individuele burgers die zich melden. Het vrijwilligerswerk voor éen dag kan heel verschillend zijn, van het organiseren van een leuke dag tot het opknappen van een verwaarloosde tuin. Meer voorbeelden zijn te vinden op de website www.stichtingpresent.nl

In samenwerking met alle maatschappelijke organisaties, de gemeente Papendrecht en de vrijwilligersvacaturebank hoopt de Papendrechtse Stichting Present veel burgers op een gezellige manier te laten kennismaken met vrijwilligerswerk.

Stichting Present Papendrecht: tel. 06 - 43 70 23 13 of 615 35 96.
email: info@stichtingpresentpapendrecht.nl
Voorzitter: Wim Looije
Secretaris: Tine Kouwenhoven

Toelichting:
Een groep mensen kan zich bij Present aanmelden voor een klus van een dag. Dat kan een cursusgroep zijn, een sportclub, een bedrijf of een kerkelijke groep. Iedere maatschappelijke organisatie, dus een organisatie die zich inzet voor maatschappelijk welzijn of zorg, kan een project melden bij Present. De klussen die door de coördinator gezocht worden kunnen heel verschillend zijn: assistentie bij een uitstapje met rolstoelers tot het opknappen van een woonkamer van iemand die daar zelf geen mogelijkheden voor heeft. Afhankelijk van de vaardigheden en interesse van de groepsleden kiest de groep voor een bepaald soort project op een dag die voor de groepsleden uitkomt. In 2003 is de landelijke Stichting Present begonnen vanuit een christelijke inspiratie. Inmiddels werkt deze nieuwe formule van vrijwilligerswerk in groepen al met succes in ruim 20 plaatsen, met vele plaatsen in voorbereiding. De plaatselijke stichtingen worden begeleid door de landelijke organisatie. Zowel de plaatselijke als de landelijke organisatie wordt gefinancierd door sponsors. Op de website van Stichtingpresent.nl is meer informatie te vinden.

Ed Dekker Kleijn, de onlangs overleden secretaris van het Overleg van de Kerken in Papendrecht, was nauw betrokken bij de oprichting van de Papendrechtse Stichting Present, maar heeft helaas de start niet meer mee kunnen maken.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.